2009. április 27., hétfő

Gyümölcsös muffin



Ezt a receptet egy kedves Philadelphiában élő barátnőmtől kaptam. Mivel elég sokszor sütök muffint,és minden új receptet szeretek kipróbálni természetesen erre is sor került. Nagyon finom, könnyű lett a tésztája. A tetejére rászórt cukros keveréktől pedig finom ropogós lett.


Hozzávalók 12 db muffinhoz:

20 dkg liszt
1/2 cs sütőpor
1 mk szódabikarbóna
15 dkg cukor
1 dl olaj
1 db tojás
1 dl tej
1 cs vaníliás cukor
ízlés szerinti gyümölcs



Összekeverjük a lisztet a sütőporral. A cukrot kikeverjük a tojással, az olajjal, és a tejjel, majd a kétféle keveréket összekeverjük. Ízlés szerinti gyümölcsöt keverhetünk még hozzá. Ezután a papírral kibélelt formába kanalazzuk a tésztát, majd megszórjuk a morzsával.


Morzsa hozzávalói:

3 dkg margarin
kristálycukor
liszt


A margarinhoz annyi cukrot és lisztet keverünk, hogy jó morzsalékos legyen. Ezután a formában lévő tészta tetejére szórjuk rá.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt süssük készre.
(én már megsütöttem cseresznyével, meggyel és áfonyával is)

Tálalás előtt hűtsük langyosra a  muffinokat.

2 megjegyzés:

  1. Kedves Gizi,

    Ma megsütöttem ezt a muffint aszalt áfonyával. És isteni finom sütemény. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Köszönöm szépen

    Kata

    VálaszTörlés
  2. Kata!
    Nagyon köszönöm, hogy megírtad!!!

    VálaszTörlés