A tengeri herkentyűk a kedvenceim közé tartoznak, így többek
között a kagylóval is jó barátságban vagyok. Éppen volt itthon egy üveg kék
kagyló, gondoltam gyorsan összedobok egy egyszerű salátát.... melybe került még
kaliforniai paprika, paradicsom, és olajbogyó is. A kagyló füstös ízvilága, és
a tejfölös-majonézes dresszing pedig nagyon jól összeillenek. Egy-két szelet
pirítóssal remek ebéd kerekedett belő...
Hozzávalók:
1 üveg füstölt kék kagyló repceolajban
1 kisebb piros kaliforniai paprika
1-2 db paradicsom
1-2 marék olajbogyó
2-3 ek tejföl (20%-os)
1 ek majonéz
csipet só
őrölt színes bors (ízlés szerint)
1/2 ek citromlé
A kagylót tegyük egy szűrőbe, és csepegtessük le az olajos
levét.
A paprikát és a paradicsomot vágjuk fel csíkokra, majd ízlés szerint szeleteljük fel. (Én kisebb kockákra vágtam fel.)
A tejfölhöz adjuk hozzá a majonézt, a citromlevet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és keverjük össze.
Ezután adjuk hozzá a lecsepegtetett kagylót, az összevágott paprikát és paradicsomot, valamint az olajbogyót, és óvatosan keverjük, forgassuk össze.
Ezután tegyük be 1-2 órára a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.
A paprikát és a paradicsomot vágjuk fel csíkokra, majd ízlés szerint szeleteljük fel. (Én kisebb kockákra vágtam fel.)
A tejfölhöz adjuk hozzá a majonézt, a citromlevet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és keverjük össze.
Ezután adjuk hozzá a lecsepegtetett kagylót, az összevágott paprikát és paradicsomot, valamint az olajbogyót, és óvatosan keverjük, forgassuk össze.
Ezután tegyük be 1-2 órára a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.
Tálaláskor ízlés szerint pirítóssal, vagy pirított
kiflikarikákkal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése