2010. május 14., péntek

Bodzavirág palacsintatésztában.





Virágzik a bodza, és én már nagyon vártam, mert egyszerűen, és gyorsan készíthetünk belőle egy finom desszertet. Sütemény helyett, frissen kisütve, és fahéjas porcukorral megszórva, akár a vasárnapi ebéd után is kínálhatjuk. A virágok leszedése, és elkészítése nem tart tovább fél óránál, és már tálalhatjuk is. (persze csakis akkor, ha a bodzabokor a kertünkben található)







Hozzávalók:

10 db bodzavirág
liszt
2 db tojás
1,5 dl tejszín
1/2 citrom reszelt héja
csipet só
1 tk porcukor
1 db vaníliás cukor
olaj a sütéshez






A bodzavirágot lehetőleg olyan helyen szedjük, ahol nem éri szennyeződés.

Az egész tojásokat keverjük simára a tejszínnel, a vaníliás cukorral, a porcukorral, egy csipet sóval, a reszelt citromhéjjal, és annyi liszttel, hogy palacsinta sűrűségű masszát kapjunk.

Egy serpenyőbe öntsünk bőséges olajat, majd hevítsük fel. Ezután egyesével mártsuk bele a masszába a bodzavirágokat, majd óvatosan helyezzük bele a forró olajba. (a közepénél kicsit nyomjuk le, hogy jól szétnyíljanak az olajba a virágok) Végül mindkét felét süssük szép pirosra. (sütés közben óvatosan fordítsuk át, hogy a másik oldala is szép pirosra süljön)

Amikor megsült, szedjük ki az olajból, majd tegyük papírtörlőre hogy a felesleges olajat felszívja.

Melegen, ízlés szerint fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.


13 megjegyzés:

  1. Szia Gizi.
    Szép napot kívánok neked. puszi

    VálaszTörlés
  2. elszállt amit írtam :(

    Szóval, csak annyit akartam mondani, hogy nem fogod elhinni, de pont tegnap mondtam a zuramnak, hogy palacsintatésztában ki kellene sütni a bodzavirágot. :)
    Eddig még csak terv volt, de most ellesem a receptet és kipróbálom :).

    VálaszTörlés
  3. Szörpikét imádom, de a virágját még nem ettem. Nagyon gusztán néz ki

    VálaszTörlés
  4. Hehe...tegnap előtt csináltam én is :D Csak az én tésztám kicsit más volt, töményebb, így nem éreztem nagyon a bodza ízt, de majd lehet, hogy megpróbálom valami light-ossal is. Amit még csináltam, és abban éreztem a virágot is, az az akác. Én nyersen is imádom az akácot, gondoltam akkor miért ne rántsam ki? Nagyon finom lett, ajánlom mindenkinek :)

    VálaszTörlés
  5. Szia Gizike,
    én voltam a facebookról.Még soha nem ettem,de gondolom,csak magánkertből ajánlott szedni.útszéléről nem.tehát nekünk nem lesz ilyen.sajnos.puszi.

    VálaszTörlés
  6. Hát kész vagyok. Micsoda finomságok és micsoda ötletek. Itt sajna nem láttam még bodzavirágot, de megyek egyszer hozzád megkóstolni.

    VálaszTörlés
  7. Sziranszki!
    Nagyon finom, üzenem a dédikédnek nyugodtan próbálja ki. Szörpöt már ittam, de holnap készíteni is fogok. Remélem sikerülni fog nekem is.:)

    VálaszTörlés
  8. Szia Réka!
    Szép estét kívánok neked. Jobban vagy már? Pihenjél sokat.puszi::)

    VálaszTörlés
  9. Ami!
    Biztosan nektek is ízleni fog, de van még egy receptem a "bodza fánk" az is nagyon finom, csak egy kicsit másképpen készítettem. Ha érdekel itt tanulmányozhatod:

    http://gizi-receptjei.blogspot.com/2009/05/bodza-fank.html

    VálaszTörlés
  10. Bianka!
    Köszönöm.Szerintem ezt neked is meg kell kóstolnod, és biztosan ezt is szeretni fogod.:)

    VálaszTörlés
  11. araniel!
    Köszönöm hogy ezt megosztottad velem(velünk) is. Gyerekként bizony sok akác virágot ettünk, és nagyon szerettem. Nálunk is rengeteg virág van a fán, feltétlen kipróbálom. Én pedig ajánlom neked még a bodza fánkomat, az kicsit más, de érződik azon is a bodza íze és nagyon finom.

    http://gizi-receptjei.blogspot.com/2009/05/bodza-fank.html

    VálaszTörlés
  12. Szia Melli!
    Próbáld meg a piacon valamelyik nénikét megkérni hogy szedjen neked otthon. Biztosan megteszi. Akkor te is megsütheted, isteni finom!!! Puszi

    VálaszTörlés
  13. Erika!
    Én lennék a legboldogabb, ha eljönnél és megkóstolnád. Sajnos mire hazajöttök már nem lesz ilyen virág, de ha sikerül találkoznunk sütök neked valami finomságot.:)

    VálaszTörlés