2010. május 13., csütörtök

Afrikai harcsa petrezselymes-szezámmagos panírban.


Már elég régen készítettem halat ebédre, ma viszont dupláztam is. Apa kérésére harcsapaprikás és túrós csusza volt. Erről most sem kép, sem recept nincs, mert egy előző bejegyzésben már utaltam rá. Itt megtalálható. Én viszont inkább egy sült változatra szavaztam. A panírba tettem egy kis apróra vágott petrezselyemzöldet és szezámmagot is. Köretnek párolt spenótot készítettem hozzá. Mondhatom nagyon finom lett a harcsa és a köret is illett hozzá. Persze azért mindkettőt megkóstoltam, mert a paprikás is igen csalogató volt.

4 szelet harcsa
2 db tojás
liszt
zsemlemorzsa
szezámmag
petrezselyemzöld

őrölt fehérbors
olaj
spenót

A halszeleteket ízlés szerint sózni, borsozni és egy kicsit állni hagyni.
A petrezselyemzöldet apróra vágni és a szezámmaggal együtt a zsemlemorzsához keverni.

A fűszerezett halat először lisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsás keverékbe forgatni.

Egy serpenyőbe olajat hevíteni, majd belehelyezni a bepanírozott halszeleteket és mindkét felét szép pirosra sütni. Kb. 4-5 perc elegendő a sütéshez. (sütőben is elkészíthető)

A spenótot alaposan megmosni, majd jól lecsepegtetni.
Egy serpenyőbe kevés olívaolajat önteni, majd beletenni a lecsepegtetett spenótot és elkezdeni párolni. Közben sózni és megszórni őrölt borssal. Párperc elegendő a pároláshoz, hogy a spenót ne törjön össze.

A frissen kisült halszeleteket a párolt spenóttal tálalni. Kínálhatunk még hozzá krumplipürét vagy sültkrumplit is.

6 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta,bár én nem eszek halat:( Az afrikai harcsa szálkás? vagy szálkamentes? :)

    VálaszTörlés
  2. andi!
    Az afrikai harcsa nem szálkás, én is azért szeretem. Ízre viszont finom, kóstold meg egyszer hátha megszereted te is. A paprikás a kedvencünk.:)

    VálaszTörlés
  3. Guszta, és most nagyon megenném

    VálaszTörlés
  4. Bianka!
    Köszönöm!! Szívesen küldök egy kis kóstolót.:)

    VálaszTörlés
  5. Dia!
    Köszönöm, és örülök hogy benéztél hozzám.:)

    VálaszTörlés