2011. szeptember 15., csütörtök

Cukkinis-csirkemájas farfalle.




Sajnos idén nagyon kevés cukkinitermést tudtam leszedni a kertembe. Kitudja miért, pedig rendesen gondoztam, valahogy mégsem akarta meghálálni  bő terméssel. Így ezután úgy kell majd a zöldségesnél megvásárolni, na de most még gyorsan összedobtam ezt a finom ebédet a saját termésből. Nagyon szeretem a cukkinit a csirkemájjal együtt, egy kevés tejszínben párolva, és tésztával tálalva. Egyszerű, gyorsan elkészíthető, mégis nagyon finom. Persze tudom nem mindenki szereti a cukkinit, de én mégis mindenkit arra biztatnék, hogy nyugodtan próbálja ki ezt a receptet, garantálom nem fog csalódni benne.







 1 db cukkini
4-5 db csirkemáj
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
petrezselyemzöld
őrölt fehérbors
ételízesítő
2 dl főzőtejszín
olívaolaj
sajt
farfalle (masnitészta)




Egy serpenyőbe felhevíteni az olajat, majd hozzáadni az apróra vágott vöröshagymát és elkezdeni párolni. Ha már kezd üveges lenni, belenyomni a fokhagymagerezdeket, jól összekeverni, majd hozzáadni a kockára vágott cukkinit.

Jól összekeverni és ízlés szerint sózni, borsozni, majd lefedve elkezdeni párolni. Amikor már félig megpárolódott a cukkini, hozzáadni a feldarabolt csirkemájat. Óvatosan összekeverni, és ha szükséges még utána fűszerezni.

Ezután megszórni az apróra vágott petrezselyemzölddel, és felönteni a tejszínnel. Kiforralni, majd a lángot mérsékelve készre főzni. Közben óvatosan megkeverni, kicsit megrázogatni. (mire a hozzávalók kellően megpuhulnak, akkora a tejszín is besűrűsödik)

Közben enyhén sós vízbe kilehet főzni a tésztát.Ha már kellően megpuhult, akkor leszűrni, majd rögtön tálalni.

Tálaláskor a tésztát tányérra szedni, majd rákanalazni a cukkinis-májas ragut. Tetejét reszelt sajttal ízlés szerint megszórni.

15 megjegyzés:

  1. Én biztos, hogy megkóstólnám, én is ilyesmit készítettem a napokban, csak szalonnával és cukkinivel.

    VálaszTörlés
  2. Megint egy isteni cukkinis recept, nagyon jól néz ki:) Minden nap megenném a cukkinit, használom is amibe csak lehet, de látom, te is gyakran főzöd különféle formában:) És az a jó benne, hogy az energiatartalma nagyon alacsony, akármnnyit ehetünk belőle.

    VálaszTörlés
  3. Kedvenceim közé tartozik a csirkemáj és a cukkini is.
    A tészta akár a masnira is hasonlíthat, de a farfalla (többesszáma farfalle) olaszul pillangót, lepkét jelent. De ettől még guszta és finom az étel.

    VálaszTörlés
  4. Eddig még csak hússal és zöldségekkel főztem össze a cukkinit, de nem hangzik rosszul a májas verzió sem!:-)Most felénk sem volt annyi cukkini, mint szokott lenni.:-(

    VálaszTörlés
  5. Máj akkor persze jöhet:-) és cukkini az egyik kedvenc zöldség...

    VálaszTörlés
  6. Hmmm...Nem hangzik rosszul, úgyis el kellene már használnom a cukkinit, a csirkemájat meg nagyon szeretem. Jó ötletet adtál. Köszi.

    VálaszTörlés
  7. Kati!
    Láttam nálad a te verziódat, és bizony nagyon finom lehetett az is. Szívesen küldök egy kis kóstolót.:)

    VálaszTörlés
  8. trollanyu!
    Igen nekem is nagy kedvencem, sokféleképpen elkészítettem már, és nagy örömömre a férjem is igen kedveli. Sajnos nekem már nincs, így a zöldségesnél kell majd beszereznem ezután.:)

    VálaszTörlés
  9. Hobbychef!
    KÖSZÖNÖM ÚJFENT A KIOKTATÁSODAT, DE EDDIG SEM, MOST SEM, ÉS EZUTÁN SEM TARTOK RÁ IGÉNYT!!!!!!

    VálaszTörlés
  10. Nelli!
    Nyugodtan próbáld ki a májas változatot is, biztosan ízleni fog neked is. Nálunk mindig nagy sikere van. Bizakodjunk, hogy jövőre jobb lesz a cukkini termésünk.:)

    VálaszTörlés
  11. Vanocska!
    Akkor ezt a receptet éppen neked ötlöttem ki. Nagy kár, hogy nem tudtam belőle kóstolót vinni neked.:)

    VálaszTörlés
  12. Petra!
    Örülök, hogy jó ötletet adtam, biztosan nem fogsz csalódni a receptben. Ízesíteni meg saját ízlés szerint lehet.:)

    VálaszTörlés
  13. tényleg kár ,de azért a héten megvolt a "májadag",sertésmáj rántva,de jöv héten beépítem a heti menűbe ezt a receptet!

    VálaszTörlés
  14. Vanocska!
    A sertésmájat is nagyon szeretem, főleg rántva.:)

    VálaszTörlés
  15. Nem kioktatni akartalak. Sajnálom, ha így értelmezted. Én nem bánnám, sőt megköszönném, ha valaki felhívná a figyelmemet egy tévedésemre.
    A blogodat egyébként kedvelem, gyakran meglátogatom. Örülnék, ha Te is benéznél hozzám.
    Mellesleg nosztalgiáztam is nálad már a Sokol rádió kapcsán, ha még emlékszel rá.

    VálaszTörlés