2011. szeptember 4., vasárnap

Még párszó a nyaralásról!!!



Ígérem ez lesz az utolsó bejegyzésem a nyaralásról, de mindenképpen szerettem volna megmutatni, hogy kedves barátaink milyen finomsággal vendégeltek meg bennünket. Paleka a házigazda, mint már tavaly is írtam, nagy mestere a sütögetésnek. Készített már nekünk többször halat, volt már borjúlábszár, és most nagyon-nagyon finom malacsült és báránysült került a tányérunkra. Nem is tudtuk eldönteni melyik is a finomabb, így bizony bőségesen bevacsoráztunk mindkettőből. Friss puha kenyérrel és salátákkal olyan gusztusos volt, hogy meg sem fordult a fejünkbe, hogy akár egy morzsányit is meghagyjunk belőle.

Azért én sem kerültem el teljesen a konyhát, sütöttem a tetején fügével kirakott pitét, természetesen a tejfölös-sajtos lángos sem maradhatott el, és a nagy melegre való tekintettel, egy sütés nélküli rikottás-citromos tortát is összedobtam. Mielőtt elindultunk nyaralni, megfogadtam, hogy sem ételfotózás, sem pedig netezés nem lesz, mert teljesen szabadságoltam magamat, így az általam készített finomságokat képpel nem tudom illusztrálni, de higgyétek el, nagy sikere volt mindegyiknek.




Itt pedig kedves barátaink, vendéglátóink a vacsoraasztalnál. Nagyon köszönöm neki, a sok finomságot, mellyel megvendégeltek bennünket.



A terített asztal a finom sültekkel, majd nemsokkal később, pedig már az üresen kongó tányérok.



Ezen a képen pedig a barátaink két tündéri, ám nagy kópé unokái láthatóak, akik bearanyozták az estéinket. Éppen motorozni indulnak, igaz először kicsit félve mertek csak felülni rá.

Sajnos nagyon hamar eltelt ez a pár nap, és igen fájó szívvel indultunk haza. Bizony most hosszú ideig nem találkozunk, de szerencsére az internetnek és a telefonnak köszönhetően tartjuk a kapcsolatot és nagyon várjuk a következő találkozást.

6 megjegyzés:

  1. Nagyon jó beszámoló ott érzem magam

    VálaszTörlés
  2. Nem hiszem , hogy túlzásba vitted a nyaralásról szóló bejegyzéseket! Nagyon jó lehetett! A sok finomság miatt lehet egy kissé most sárga? :) Én biztos vagyok abban, hogy az is nagyon guszta és finom volt , amit te sütöttél! :) A két gyerek valóban tündéri , nagyon büszkén ülnek a motoron! :)

    VálaszTörlés
  3. De jó lehetett! :))) Egy ilyen nyaralás igazán feltölti az embert.

    VálaszTörlés
  4. Marika!
    Nagyon köszönöm!! Minden nagyon finomra sikerült, és mivel ott pl. a lángost nem ismerik, minden évben meg kell sütnöm, mert imádják. A gyerekek, nagy kópék, olyan jól elszórakoztunk velük, pedig nem is értettük egymás nyelvét.:)

    VálaszTörlés
  5. Petra!
    Bizony nagyon jó volt, és végre sikerült kipihenni magunkat.:)

    VálaszTörlés