2010. április 15., csütörtök

Citromos borsókrémleves


Egy könnyed kis levesre vágytam, és végül erre a borsólevesre esett a választásom. Először kicsit kétkedve fogadtam, hogy milyen is lehet a citrom és a zöldborsó párosítása. A végeredmény viszont meggyőzött róla, hogy igenis finom. Most fagyasztott borsóból készült, de remélem hamarosan friss zsenge zöldborsóból tudom majd elkészíteni. Levesbetétnek bacon chipset sütöttem hozzá, de ez természetesen el is hagyható. Igaz kár lenne elhagyni, mert nagyon jól kiegészítette a leves ízét.



1 kis cs. fagyasztott zöldborsó
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 citrom
bazsalikom
őrölt fehébors
ételízesítő
2 dl tejszín
olívaolaj
bacon

A hagymát apró kockákra vágni és az olajon elkezdeni párolni. Hozzáadni fokhagymát és a zöldborsót is. Jól elkeverni és tovább párolni így együtt. Közben ízlés szerint fűszerezni és ráreszelni egy citrom héját. Végül felönteni annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. Főzés közben belenyomni egy citrom levét és puhára főzni.
Ha teljesen megpuhult, leturmixolni, majd visszatenni a tűzre és állandó keverés mellett simára keverni a tejszínnel. Jól kiforralni, de főzni már nem kell.
Tálaláskor bacon chipset kínálni hozzá. Bár az el is hagyható, és úgyis nagyon finom leves kerül a tányérunkba.

6 megjegyzés:

  1. Jaj,Gizi:)Ez nagyon fincsi lehetett:-D

    VálaszTörlés
  2. Niki!
    Nagyon finom, és látod még egy kis húsutánzat is van benne.:))

    VálaszTörlés
  3. Húha! Ez rém izgalmasan hangzik!!!

    VálaszTörlés
  4. Ez nagyon finom lehet. Enni még nem ettem, de jó lenne

    VálaszTörlés
  5. Viki!
    És izgalmasan finom!!!! Te is szereted az ilyen különlegességeket, próbáld ki nyugodtan.:)

    VálaszTörlés
  6. Bianka!
    Neked is bátran merem ajánlani kipróbálásra!!:)

    VálaszTörlés