2010. április 28., szerda

Kukoricalisztes baconös-újhagymás muffin (gluténmentes)





Baconos-újhagymás muffint, nem is olyan régen sütöttem és nagyon finom lett. Most annak a receptnek az alapján sütöttem meg kukoricalisztből. Ajánlanám elsősorban egy számomra igen kedves blogbarátnőmnek, Andinak aki gluténmentes ételek ehet csak. Így is nagyon finom szaftos lett a muffin, és szerintem még ízre is éppen olyan finom, mintha sima liszttel készült volna. Régebben nem használtam kukoricalisztet, mostanában viszont egyre többször próbálkozom vele különböző ételeket készíteni. Nekem nagyon ízlik a vele készített étel, és talán még egészségesebb is mint a sima liszt.








Hozzávalók 12 db muffinhoz:

20 dkg kukoricaliszt
20 dkg bacon
5 dkg sajt
1 dl olaj
1 db tojás
1 gerezd fokhagyma
3 db újhagyma
2 dl tejszín
2 tk sütőpor
1 mk szódabikarbóna
őrölt fehér bors
pirospaprika



A bacont felkockázni és pár perc alatt kicsit elősütni.
A hagymát a zöld részével együtt felszeletelni
.
Egy tálba tenni az elősütött bacont, a felszeletelt hagymát, belenyomni a fokhagymát, majd összekeverni.

Egy másik tálba beleönteni a lisztet, a sót, a sütőport, a szódabikarbónát, az őrölt borsot és a pirospaprikát, majd összekeverni.

Szintén egy tálba beleütni a tojást és kicsit felverni, majd hozzákeverni a tejszínt és az olajat.
Végül a lisztes keverékhez hozzáönteni a tejszínes keveréket és jól összekeverni. Majd belekeverni a baconös-hagymát is.

A muffin formát kibélelni papírral, majd belekanalazni a masszát. Végül a tetejét reszelt sajttal ízlés szerint megszórni.
Előmelegített sütőben, közepes lángon 20-25 perc alatt készre sütni. (én légkeveréses sütőben 150 fokon, 20 percig sütöttem)
A sütőből kivéve rácsra szedni, majd langyosra hűteni.

A muffint érdemes még langyosan tálalni, mert úgy a legfinomabb. Nagyon laktató, egy könnyű leves kísérője lehet az ebédnél.

7 megjegyzés:

  1. Jucy!
    Igen,hidegen is finom volt!!!!

    VálaszTörlés
  2. Ez mekkora ötlet és ezt még a nővérem is eheti :))Köszi

    VálaszTörlés
  3. Bianka!
    Gondoltam a nővéredre is sütés közben, mert az Andinál már olvastam, hogy ő is csak gluténmentes ételeket ehet. Van még jó pár ilyen receptem, folyamatosan fogom elkészíteni azokat is.:)

    VálaszTörlés
  4. Szia!Kezdő gluténmentes szakácsként még nincs muffinformám,szerinted sima teflon kenyérformában sikerülhet?

    VálaszTörlés
  5. Szia!Kezďő gluténmentes szakácsként még nincs muffinformám,szerinted teflon kenyérformában sikerülhet?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Szerintem sikerülni fog a kenyérformában is, csak hosszabb ideig kell majd sütni, nehogy nyers maradjon a közepe.

      Törlés