2011. szeptember 9., péntek

Almás-mazsolás muffin.




Erika barátnőmtől a találkozásunkkor többek között ezeket a muffin formákat is ajándékba kaptam. Nagyon megörültem neki, és itt is szeretném megköszönni ezt a hasznos ajándékot. Igaz eddig is szilikonos formába sütöttem a muffinokat, de azok nem különállóak, és a formájuk is kicsit más. Ma már mindenképpen szerettem volna kipróbálni, és így keresgélni  kezdtem a muffin receptjeim között. Mindegyik nagyon finom, végül aztán több receptből állítottam össze ezt az almás-mazsolás muffint. A tésztája nagyon finom szaftos lett az almának köszönhetően, az íze pedig a pörkölt diótól lett még ízletesebb. A formák pedig jól vizsgáztak, mert a tészta átsült bennük, és minden gond nélkül, egy mozdulattal sikerült kifordítani a muffinokat. Alma helyett, körtével, szőlővel is eltudom képzelni ezt a finomságot. Itt a hétvége, így bátran merem ajánlani mindenkinek, aki egy gyorsan elkészíthető süteményre vágyik.






Hozzávalók 12 db muffinhoz:
 15 dk liszt
5 dk pörkölt, darált dió
őrölt fahéj
2 db tojás
15 dk cukor
1 dl étolaj
2 dl tejföl
1 cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor
1 mk szódabikarbóna
1 db alma
1 marék mazsola




Egy tálba beletenni a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a pörkölt darált diót, a sütőport, a szódabikarbónát és jól összekeverni. (a diót előzőleg a meleg sütőben párperc alatt aranybarnára pörköltem, majd kihűtöttem és ledaráltam)

Egy másik tálba beletenni az olajat, az egész tojásokat, a tejfölt és szintén jól összekeverni.

Ezután a száraz hozzávalókhoz hozzáönteni a nedves hozzávalókat, majd fakanállal alaposan összekeverni.

Végül belereszelni a megpucolt almát, hozzáadni a mazsolát, és így is összekeverni. A muffin formákat  egymásmellé helyezni egy tepsin, majd belekanalazni a masszát.

Előmelegített sütőbe helyezni, majd közepes lángon 20-25 perc alatt készre sütni. (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem)

A sütőből kivéve, a formában hagyni langyosra hűlni, majd a formából kivenni, és a tetejét porcukorral megszórva tálalni.

8 megjegyzés:

  1. Nagyon guszták lettek a muffinok,biztos a szép formáktól amit Erikától kaptál?:-)) Annyira élethű az utolsó képed, olyan mintha akkor haraptál volna bele és ott látszik milyen jó a tészta állaga, nagyon finom lehet! Ha van még légyszí csak egy darabot?:-))

    VálaszTörlés
  2. Ez a recept tetszik, mert nem szárad ki, nem krémes, jól csomagolható szállításhoz, és éppen van felhasználásra váró almám, körtém.

    VálaszTörlés
  3. Guszták! :) Majd nézz be hozzám kérlek, szeretnélek meglepni egy díjjal!

    VálaszTörlés
  4. Éva!
    Köszi, nem fogod elhinni, de éppen akkor haraptam bele, a fényképezés kedvéért.:))
    Nagyon örültem, hogy Erika meglepett ezekkel a formákkal, mert jobban kezelhető mint a másik szilikonformám.

    VálaszTörlés
  5. Marisz57!
    Valóban nagyon finom a tésztája, és többféle gyümölccsel is megsüthető.

    VálaszTörlés
  6. Szabina!
    Köszönöm!!! Megyek és benézek hozzád.:)

    VálaszTörlés
  7. Arata foarte bine muffins. Deliciosi!
    Pupici si o duminica frumoasa :*

    VálaszTörlés