2011. november 5., szombat

Hétvégi receptajánló!!! Almás-sajtos csirkecomb krumplipürével.



Megint itt a hétvége, és én megint teljesen tanácstalan voltam mi is legyen az ebéd. Adott volt a csirke felsőcomb, és a sajt, így először arra gondoltam, hogy megsütöm a combokat, és a sütés végén megszórom reszelt sajttal. Aztán  valahogy mégis elvetettem ezt az ötletet, és eszembe jutott, hogy nem is olyan régen láttam a Tv-paprikán egy remek receptet csirkecombbal. Így aztán a hús és a sajt mellé, még elővettem egy csomag bacont, és párszem almát, majd hozzá is fogtam a főzéshez. Ez a négy hozzávaló összesütve pedig, nagyon finom, szaftosra sikerült.(igaz a hús és gyümölcs párosítása nálunk mindig nyerő) Köretnek krumplipürét készítettem, mert szerintem az illik hozzá a legjobban. Persze ha netán bárki  kedvet kap az elkészítéséhez, nem biztos hogy éppen a krumplipüré mellett dönt, de ez már ízlés dolga. Egy biztos, nálunk a csirkecombbal is nagy sikere volt, de legközelebb csirkemellel is elfogom készíteni.






Hozzávalók:

4 db felső csirkecomb
1 cs szeletelt bacon
3-4 db alma
15-20 dk sajt
őrölt fehérbors
szerecsendió
majoranna
kakukkfű
vaj

A combokról a bőrt lehúzni, majd kicsontozni,és vastagabb szeletekre felvágni. Ízlés szerint sózni, borsozni és megszórni a fűszerekkel. 

Az almát meghámozni, és nagyobb lyukú reszelőn lereszelni. Az ízlés szerinti fajtájú sajtot (én goudat tettem rá) szintén lereszelni.

Egy jénaitálat (v. kisebb tepsi) vékonyan kivajazni, majd egymásmellé teríteni a szeletelt bacont, és ráhelyezni a befűszerezett hússzeleteket.

Ezután a lereszelt almát enyhén kinyomkodni, majd befedni vele a hússzeletek tetejét. Végül az alma tetejére rászórni a reszelt sajtot. (az almát azért kell kicsit kinyomkodni, mert párolódás közben sok levet enged, és abban fog úszni a hús) A jénai tetejét ezután lefedni. (v, a tetejével, v. alufóliával)

Elmelegített sütőbe helyezni, majd közepes hőmérsékleten kb. egy óra alatt puhára párolni. Ezután a tetejét levenni, majd visszahelyezni a sütőbe, és szép pirosra sütni. (amennyiben soknak találjuk az alatt lévő levet, akkor kanállal szedjünk ki belőle)

Tálaláskor ízlés szerint felszeletelni, majd krumplipürével kínálni. (v. ízlés szerinti körettel)

18 megjegyzés:

  1. Ötletesen, elrejtetted a húst! Jujj, de guszta igazán!!!

    VálaszTörlés
  2. Hú de guszta és biztos nagyon finom lehet, hétvégi menübe elmentve!:)

    VálaszTörlés
  3. Én is tanácstalan voltam, eddig. Nagyon finom ajánlat. Köszi. :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta igazán finom lehet így elkészítve !

    VálaszTörlés
  5. Nagyon finom összeállítás:) szeretem a hétvégi ajánlóidat, jó ötlet:)

    VálaszTörlés
  6. Ha az alsó combot kifilézzük, nem sok minden marad belőle. Nem felső combot használtál hozzá?

    VálaszTörlés
  7. Juci!
    Köszi, nagyon finom lett, szerintem más hússal is érdemes kipróbálni.:)

    VálaszTörlés
  8. Liza!
    Köszönöm!!! Biztosan nálad is sikere lesz.:)

    VálaszTörlés
  9. Éva!
    Köszönöm!! Valóban nagyon finom volt.:)

    VálaszTörlés
  10. trollanyu!
    Köszönöm, és örülök hogy tetszenek a hétvégi ajánlataim.:)

    VálaszTörlés
  11. fakanal!
    Nagyon köszönöm, hogy szóltál!!!! Valóban felső combot használta, csak véletlenül elírtam a receptben. Gyorsan ki is javítottam, és bizakodom, hogy még időben tettem.:)

    VálaszTörlés
  12. Ilyet egyszer már csináltam és nekem nagyon-nagyon ízlett! De a férjemnek nem, azt mondta, az almát legközelebb hagyjam ki belőle.
    Ízlések és pofonok különbözők.

    VálaszTörlés
  13. marisz57!
    Nálunk szerencsére a férjemnek is nagyon ízlett!!! Végül is alma nélkül is finom, hát hagyd ki belőle, úgy biztosan a Te férjed is megeszi.:)

    VálaszTörlés
  14. Hogy neked milyen jó ötleteid vannak:)

    VálaszTörlés
  15. Nekünk így jó, ahogy van :) milyen szép terítőd van!

    VálaszTörlés
  16. Vicuska!
    Köszönöm!!! A terítőt még az anyukám hímezte, féltve őrzöm.:)

    VálaszTörlés