2009. november 4., szerda

Rántott karfiol sajtos bundában


Igen kedvező áron lehet még beszerezni a karfiolt, így kihasználtam a lehetőséget és vasárnap rántott karfiolt készítettem ebédre. Most nem prézlibe paníroztam be, hanem palacsinta tésztába, és még egy kis reszelt sajttal is megbolondítottam. Köretnek pedig köménymagos krumplipürét és torma mártást kínáltam. Ezzel a panírral, egy igen laktató ebéd volt. A napokban még többféle karfiolos ételt fogok készíteni, mert kitudja meddig lehet még a piacon hozzá jutni.

1 karfiol
10 dk sajt
liszt
tojás
tej
olaj

A karfiolt rózsáira szedni és sós vízben félpuhára főzni. Nem szabad túlfőzni, mert akkor nem lehet bepanírozni. Leszűrni és hagyni teljesen kihűlni.
A lisztből, tojásból és a tejből palacsinta tésztát készíteni, majd sózni és belereszelni a sajtot.Ne legyen túl sűrű, de túl híg se a massza.
A kihűlt karfiolt először lisztbe, majd a sajtos masszába forgatni és bő forró olajban szép pirosra sütni. Ha már szép piros akkor lecsepegtetve kiszedni, és tálalásig melegen tartani.



Én köménymagos krumplipürével, és torma mártással kínáltam, de tartár mártással is nagyon finom.

11 megjegyzés:

  1. Kedves Gizi!
    Egy srófra jár az agyunk. Most hoztam egy gyönyörű fej karfiolt a boltból, erre most látom, hogy mit is írtál. Még nem döntöttem el, mit csinálok belőle, úgyhogy figyellek szorgalmasan.

    VálaszTörlés
  2. Ani!
    Ki kell használni a lehetőséget ameddig lehet kapni.Én nagyon szeretem. Éppen most van a sütőben egy tepsi virslis-sajtos-karfiol. Az is nagyon finom, és gyorsan elkészíthető. Recept később jön!!

    VálaszTörlés
  3. Kedves Gizi!
    Gondoltam: mi is legyen a vacsi. Reggel a piac mellett megyünk mindig az iskolába, láttam a karfiol alacsony árát, kellene venni és valamit belőle készíteni. Te jó ötletet adtál, köszi....

    VálaszTörlés
  4. Egyébként nekem is van egy nagyon jó receptem, neten talált, eredetileg Dubarry-ből, szokásomhoz híven, kicsit másképp elkészített finomság. A férjem még az életben nem evett karfiolt, de azt a barátjával úgy eltüntették, hogy csak kapkodtuk a fejünket. Ízvilágában nagyon hasonlít a te receptedre. Majd leírom én is, hátha neked is tetszeni fog. Addig is jó főzőcskézést.

    VálaszTörlés
  5. Jaj Gizi, imádom a rántott karfiolt!!! De a panírral pepecselni meg utálok :-(

    Az ötleted szenzációs jó! Már folyik is a nyálam :-)

    VálaszTörlés
  6. Kedves Mariannae!
    Nagyon örülök hogy tetszet a recept, nem fogsz csalódni benne. Ilyenkor már nem szokott olcsó lenni a karfiol, de most ez az ár nagyon jó. Még a fagyasztóba is tettem el belőlle.

    VálaszTörlés
  7. Ani!
    Kíváncsian várom a receptedet, ha még a párod is falta befelé akkor csakis jó lehet. Nagyon tetszik ahogy átvariálod a recepteket. Én is szinte mindet amit találok csak alapnak tekintek és rögtön változtatva készítem el.

    VálaszTörlés
  8. Viki!
    A panírozást én se nagyon kedvelem, de sajnos muszáj vele pepecselni, mert a végeredményt szintén imádom. Küldök neked egy adagot és megúszod a panírozást!!

    VálaszTörlés
  9. Szia Gizi:) Ez nagyon finomnak hangzik,éhes is lettem megyek is enni puszi:))

    VálaszTörlés
  10. Szia Réka!
    Jó étvágyat az ebédhez!!! De küldök én neked egy kis kostolót ha gondolod!!

    VálaszTörlés
  11. köszi elfogadom. jöhet puszi érte..

    VálaszTörlés