2009. november 28., szombat

Farfalle csirkemájas-kukoricás raguval


A mai ebéd úgy készült, hogy legyen benne tészta is, hús is. A tészta stimmel, a hús helyét pedig a csirkemáj vette át. Azért hogy egy kicsit izgalmasabb legyen, így kerül bele a kukorica. Aztán úgy döntöttem, egy kis tejszín sem fog megártani a ragunak. Kevertem-kavartam, és ez a finom(számomra legalább is az) ebéd kerekedet ki belőle. Bátran merem ajánlani mindenkinek, aki a hozzávalókat külön-külön is szereti.

1/2 cs Farfalle(bármilyen tészta lehet)
4-5 db csirkemáj
4-5 szelet bacon szalonna
1 db lila hagyma
20 db kukorica(lehet konzerv is)

őrölt fehérbors
szerecsendió
majoránna
2 dl főzőtejszín
10 dk sajt
margarin

A hagymát apróra vágni, a bacont felkockázni. A fagyasztott kukoricát mikróban párperc alatt puhára párolni. Egy serpenyőbe felmelegíteni a margarint, majd beletenni a hagymát és a bacont, elkezdeni üvegesre párolni.
A májat nagyobb kockákra vágni, és a kellően megpárolódott hagymához adni, jól összeforgatni és ízlés szerint fűszerezni. Ezután hozzáadni a puhára párolt kukoricát is. Jól összekeverni és felönteni a tejszínnel. Kiforralni, majd a lángot mérsékelni és kb. 10 perc alatt készre főzni.
Közben a tésztát enyhén sós vízben puhára főzni, és leszűrni.
Tányérra tenni, a tetejére halmozni a ragut, reszelt sajttal megszórni és tálalni.


2 megjegyzés:

  1. Nice indeed! I arrived here just surfing, but I think I’ll be coming back again from time to time.
    Best wishes from an Estonian living in Italy

    VálaszTörlés
  2. Pilland!

    Thank You!!!

    Nagyon köszönöm!!! Szeretettel várlak, örülök hogy benézel hozzám!!

    VálaszTörlés