2009. november 28., szombat

Farfalle csirkemájas-kukoricás raguval





A mai ebéd egy igen egyszerű tésztás étel, melyhez farfalle tésztát főztem ki, és tejszínes-csirkemájas-kukoricás raguval tálaltam. A tésztát természetesen lecserélhetjük pl. széles metéltre, esetleg masni tésztára.... A raguhoz keverhetünk előzőleg megfőzött, majd leszemezett kukoricát, de a konzerv kukorica is tökéletes hozzá.



 Hozzávalók:

25 dkg Farfalle tészta (v. ízlés szerinti)
4-5 db csirkemáj
4-5 szelet bacon
1 db lila hagyma
20 dkg főznivaló kukorica (lehet konzerv is)
só (ízlés szerint)
1 tk ételízesítő
2 csipetnyi őrölt fehér bors
1 késhegynyi szerecsendió
1 kk majoránna
2 dl főzőtejszín
10 dkg sajt
5 dkg vaj


 A csirkemájról szedjük le az eres  részt, majd vágjuk fel nagyobb darabokra. A hagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A bacont szintén vágjuk fel kisebb kockákra. A kukoricát enyhén sós vízben pár percig főzzük, majd hűtsük ki, és egy éles késsel vágjuk le a szemeket a csőről. (Amennyiben konzerv kukoricát használunk, szűrjük és alaposan csepegtessük le.)

Egy serpenyőbe hevítsük fel a vajat, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.

Ezután adjuk hozzá a felkockázott bacont, süssük pár percig, hogy egy kis színt kapjon, majd adjuk hozzá a feldarabolt csirkemájat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, és keverjük alaposan össze.

Pár perc párolás után adjuk hozzá a kukoricát, öntsük fel a tejszínnel, majd majd néha megkeverve főzzük pár percig, hogy a máj kellően átfőjön, és a szaftja kissé besűrűsödjön.

Közben enyhén sós vízben főzzük ki a tésztát, majd szűrjük és hideg vízben öblítsük le.

Ezután egy edénybe hevítsünk két evőkanál olajat, majd adjuk hozzá a lecsepegtetett tésztát, szórjuk meg egy csipet sóval, keverjük alaposan össze, majd tálalásig tartsuk melegen.

Tálaláskor szedjük tányérra a tésztát, kanalazzuk rá a csirkemájas ragut, szórjuk meg reszelt sajttal, majd úgy kínáljuk.


2 megjegyzés:

  1. Nice indeed! I arrived here just surfing, but I think I’ll be coming back again from time to time.
    Best wishes from an Estonian living in Italy

    VálaszTörlés
  2. Pilland!

    Thank You!!!

    Nagyon köszönöm!!! Szeretettel várlak, örülök hogy benézel hozzám!!

    VálaszTörlés