2009. november 12., csütörtök

Törpeharcsa paprikás lisztben sütve


A tegnapi ebéd után, még a vacsoránk is harcsa volt. Igaz ezek kicsit kisebb kivitelben, mert törpeharcsák voltak, de paprikás lisztbe forgatva és olajban hirtelen kisütve nagyon finomra sikerültek. Szeretem az olyan halat amit nem kell szálkázni, hát ez olyan volt. A liszttől egy ropogós réteget kaptak, és mi jól elcsemegéztünk rajtuk.
törpeharcsa

liszt
pirospaprika
olaj
A harcsát besózni kívül, belül és kicsit állni hagyni.
A lisztet össze keverni pici pirospaprikával, és ebbe forgatni bele a halat.
Egy serpenyőbe bőséges olajat felhevíteni, majd a lisztezett halat belehelyezni és nagy lángon szép pirosra sütni. Sütés közben egyszer átfordítani. Kiszedéskor jól lecsepegtetni és papírtörlőre tenni, hogy a maradék olajat is felszívja.
Végül jóízűen befalatozni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése