2009. november 5., csütörtök

Sajtos-virslis karfiol csőben sütve


És még mindig karfiol!! Továbbra is a karfiol kapta az első helyet a főzésben. Ez a recept igen egyszerű, gyorsan elkészíthető, és mégis kitűnő ebéd kerül az asztalra. Szerintem még egy diétás ebédnek is feltálalható, mert ugye azért ha fogyókúrázunk is, néha enni is kell valamit.

1 db karfiol
4-5 pár virsli
4 db tojás
1 nagy tejföl

ételízesítő
szerecsendió
őrölt bors
15 dk sajt
margarin

A karfiolt rózsáira szedni, majd sós vízben puhára főzni. Leszűrni és egy margarinnal jól kikent tepsibe szépen elteríteni. Megszórni ízlés szerinti mennyiségű ételízesítővel, szerecsendióval, őrölt borssal és sóval. A virslit a fűszerezett karfiol tetejére karikázni.
A tojásokat a tejföllel és a fele reszelt sajttal simára keverni, majd egyenletesen elosztva a virsli tetejére csorgatni. Végül a maradék reszelt sajttal a tetejét megszórni.
Előmelegített sütőben, közepes lángon szép pirosra sütni.



3 megjegyzés:

  1. Hű, ezt ismertem, csak kevesebb tojással. Nagyon-nagyon finom! Remek kis recept! :-))

    VálaszTörlés
  2. Yasmine!
    Én is készítettem már kevesebb tojással is, de most nem sajnáltam belőle. Valóban nagyon fincsi volt!!

    VálaszTörlés
  3. Szia Gizike,
    visszajelöltem magam,csak tudod mindent töröltem,mivel átállitották a gépem XP-re.jövök a többire is vissza.egyenlőre nem tetszik az XP-szerintem sokkal primitivebb mint a vista,mert az már modern kiadás.de nem baj.egy ideig használom.irtam neked levelet.néhány napja.az igaz hogy sokkal gyorsabb,mint a másik volt,de igy lett beállitva.és ezzel sem tudtam chatelni,nem adta át a szöveget.remélem hamarosan találkozunk.III.Richárdozunk,a hátam közepére nem kivánom.puszil melli.

    VálaszTörlés