2009. november 30., hétfő

Májjal töltött csirkecomb baconbe tekerve.






Szép, nagy tanyasi csirkecombokat vásároltam, és mivel ahhoz túl nagyok voltak hogy kitudtam volna rántani, így csakis a tepsiben való sütés jöhetett szóba. Először arra gondoltam, hogy befűszerezem, és úgy sütöm meg. Aztán jött az ötlet, és kicsontoztam a felső combokat, majd a csont helyére csirkemáj került. Végül pedig a befűszerezett, töltött combokat, vékonyra szeletelt császárszalonnába tekertem bele, majd irány a sütő. A végeredmény pedig egy puha és omlós hús, a közepén szaftos csirkemájjal, kívül pedig pirosra, ropogósra sült szalonnával.







 Hozzávalók:


4 db csirkecomb
4 db csirkemáj
8 szelet császárszalonna (v. bacon)

fehér őrölt bors
majoránna
bazsalikom
szerecsendió
5 dkg margarin
1,5-2 dl fehér bor






A combokat csontozzuk ki. Egy hegyes, éles késsel vágjuk be a csont mentén, majd szúrjunk alá, és óvatosan végigvágva, emeljük ki a csontot. Így nem marcangolódik össze a hús.

A kicsontozott combokat ízlés szerint sózzuk meg, majd az enyhén besózott, és borsozott, csirkemájat fektessük bele a csont helyére. Ezután ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel, majd tekerjük be a vékonyra leszeletelt császárszalonnával. (hústűvel szúrjuk át, hogy sütés közben szépen egybemaradjon)

A tepsit kenjük ki a margarinnal, majd helyezzük egymásmellé a combokat. Ezután öntsük alá a bort, majd fóliával fedjük le a tepsi tetejét.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. egy óra alatt, pároljuk puhára. Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük szép pirosra.

A meddig a hús sül, készítsünk mellé ízlés szerint köretet. Én rizi-bizit készítettem, de rizzsel, vagy krumplipürével is tálalhatjuk.

Tálaláskor helyezzük a pirosra sült húst, és a köretet a tányérra, majd úgy kínáljuk.


6 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jó. Átsül a máj is rendesen? Én félnék, hogy nyers marad a közepe. De ezek után bátran megpróbálom.
    Az íze szenzációs lehet, ahogy összesül az összes alkotóelem.

    VálaszTörlés
  2. Ez nagyon a kedvemre való, megint csak. Teljesen hasonló a mi ízlésünk is, hasonló ízeket kombinálunk. Most annyira jól esne egy tányérkával :))

    VálaszTörlés
  3. Ani!
    Teljesen átsül a máj, és nem lesz még száraz sem.Ízlés szerint fűszerezheted, és a bacontól nagyon finom!!! Nyugodtan próbáld ki, biztosan ízleni fog nektek is.

    VálaszTörlés
  4. Yasmine!
    Szívesen küldök neked vacsorára!! Valóban egyforma az ízlésünk!! Hétvégén a te tortádat csináltam meg és nagyon ízlett!!!

    VálaszTörlés
  5. Ez nagyon jó, hétvégén egyik nap ez lesz az ebéd. Jó kombináció.

    VálaszTörlés
  6. Mariannae!
    Köszönöm!! Nem fogsz csalódni benne, mert nagyon finom. Jó étvágyat hozzá!!

    VálaszTörlés