2009. május 27., szerda

Tejszínes eperleves


A mai ebéd megint az eper jegyében készült. Sajnos a mi zöldségboltunk nem a szép árujáról híres, így az epret is már nagyon válogatni kell. Ezt a levest még mindenképpen elszerettem volna készíteni, így sort kerítettem rá. Igaz ma nem volt olyan meleg, de lehűtve így is jólesett.

50 dk eper
1 l víz
1 dl vörösbor
1,5 dl tejszín
1/2 cs vaníliás pudingpor
1 db citrom
szegfűszeg
fahéj
reszelt citrom héj
citromlé
cukor(v. édesítő szer)
1 cs vaníliás cukor


A vízbe beletenni a szegfűszeget, fahajat,reszelt citrom héjat, citromlét és a cukrot, majd 10 percig főzni.
Ezután leszűrni és a jól megmosott és feldarabolt epret beletenni, és párpercig még főzni. Ha az eper már jó puha, akkor leturmixolni.
A tejszínt simára keverni a pudingporral és állandó keverés mellett a levesbe csorgatni, majd jól kiforralni.
Ezután beleönteni a bort és szintén jól kiforralni, majd levenni a tűzről.
A megmaradt eperszemeket félbevágni és a levesbe tenni. Lehűteni és tejszín habbal tálalni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése