2013. május 19., vasárnap

Epres álom.




A citromos álom mintájára készült ez az epres-habos finomság. Az elkészítése nagyon egyszerű, és amilyen gyorsan összeállítjuk, olyan gyorsan el is fogjuk kanalazgatni. Nem kell hozzá semmi más, mint tejföl, tejszín, ízlés szerint cukor, néhány babapiskóta, na és finom, édes magyar eper. Én tálalás előtt még karamellt (recept itt megtalálható) csorgattam a tetejére, és mondhatom így még sokkal finomabb volt. Persze karamell nélkül is olyan mint egy álom.






 Hozzávalók:

40 dkg eper
5 dl tejföl
5 dl Hulala (v. habtejszín)
20 db babapiskóta
2 cs vaníliás cukor
porcukor
2-3 dl limonádé
 3-4 ek karamell







Az epernek a felét turmixoljuk össze. A másik felét tegyük félre a díszítéshez.

A tejfölt keverjük ki a vaníliás cukorral,  ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, és a pépesített eperrel.

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá az epres-tejfölhöz.

A babapiskótát egyesével mártsuk bele a limonádéba, (csak egy pillanatra nehogy elázzon) majd rakjuk szorosan egymásmellé egy jénaitálba. Ezután kanalazzuk rá a habos-eperkrém felét.
A maradék babapiskótát szintén mártsuk bele a limonádéba, majd fedjük be vele a habos-krémet.
 Ezután kanalazzuk rá a maradék krémet, és egyenletesen simítsuk el a tetejét.

Végül díszítsük félbevágott eperszemekkel, majd ízlés szerint csorgassuk meg a karamellel. 1-2 órára tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön.

Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd rögtön kínáljuk.

6 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! Ezt most nagyon szívesen elkanalaznám:-))

    VálaszTörlés
  2. Gizike, egy kimondottan igazi nyári desszert, én is szoktam hasonlót késziteni, de el tudom képzelni milyen finom a karamell le öntéssel. Nagyon szép, és mutatós...és az ize, fantasztikus! Puszillak

    VálaszTörlés
  3. Hmm, már megint eper. Imádom, és az idén még nem ettem...:(

    VálaszTörlés
  4. Jaj, ez nagyon jól néz ki - csorog a nyálam, ha ránézek. :))

    VálaszTörlés