2013. május 16., csütörtök

Spárga zöldfűszeres tojáspalacsintában.



Egy igazán könnyű, ám nagyon finom ebédet, vagy éppen vacsorát készíthetünk egy csomag spárgából, néhány tojásból, és ízlés szerint zöldfűszerekből. Először úgy gondoltam sütök néhány zöldfűszeres palacsintát és abba csomagolom be az előzőleg roppanósra főtt spárgát. Aztán eszembe jutott, hogy régebben többször sütöttem levesbetétnek tojáspalacsintát, (recept itt) melyet nagyon szerettünk. Így aztán rögtön el is vetettem a palacsinta gondolatát, és nekiláttam a fűszernövényekkel felvert tojáspalacsinta sütéséhez. Mivel minden egyes tojást külön kell megsütni, lehet kissé macerásnak tűnik, de ez nem így van. Egyszerűen és gyorsan megsülnek a tojások, és már csomagolhatjuk is be a spárgát, majd sajttal megszórva irány a sütő. Pár perc sütés elég is ahhoz hogy a sajt kellően ráolvadjon a tojásra, és már tálalhatjuk is.






 Hozzávalók:

1 cs zöld spárga
6 db tojás
5 dkg sajt
színes bors
petrezselyemzöld
snidling
kakukkfű
olívaolaj






A spárgát sós vízbe főzzük roppanósra, majd hideg vízzel öblítsük le.

Egy tojást üssünk fel egy tányérba, majd ízesítsük sóval, őrölt színes borssal, apróra vágott petrezselyemzölddel, snidlinggel, és kakukkfűvel. Ezután egy villával verjük fel jó habosra.

Egy teflon serpenyőt spicceljünk meg olívaolajjal, majd hevítsük fel. Ezután vegyük le a tűzről, és öntsük bele a felvert-fűszeres tojást, majd tegyük vissza a tűzre és addig süssük, még az alsó fele szép aranybarna lesz.
Ekkor óvatosan tegyük át egy tányérra, majd helyezzünk a közepére néhány szál roppanósra főtt spárgát.
Ezután tekerjük fel, majd egy olívaolajjal meglocsolt sütőformába helyezzük egymás mellé a tekercseket.

Minden tojással ugyanígy járjunk el!!!

A sütőformában lévő tekercseket szórjuk meg ízlés szerint reszelt sajttal, majd tegyük be forró sütőbe, és süssük pár percig, hogy a sajt ráolvadjon a tojásra.

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig hűlni, majd szedjük tányérokra, és tálaljuk.

2 megjegyzés:

  1. Isteni finom lehet, nagyon kedvelem a spárgát:) Nem mellesleg gyönyörű is és egészséges, nagyon tetszik:)

    VálaszTörlés
  2. Vettem én is spárgát, de fehéret. Talán krémleves lesz belőle...Még nem tudom. Ez a palacsintás nagyon szuper ötlet!

    VálaszTörlés