2013. május 4., szombat

Hétvégi receptajánló!!! Fokhagymás sertéssült zöldségekkel.



 Erre a hétvégére egy finom, szaftos húst, és a vele együtt puhára párolt, és sütött zöldségeket tudnám ajánlani.  Mivel a hús, és a köret egyszerre készül, így csak az előkészületekre kell szentelnünk némi időt. A zöldségek, és a hús előkészítése után a többi már a sütő dolga, mi pedig kint a szabadban élvezhetjük a csodaszép, napsütést. A napozással, vagy éppen egy kis kerti munkával eltöltött idő után, bizony jólesik majd elfogyasztani az időközben elkészült ebédet. Ízlés szerint még salátát is kínálhatunk e-mellé a remek fogás mellé.





Hozzávalók:

60 dkg sertéscomb
15 dkg bacon
1 ek kukoricaliszt
5-6 gerezd fokhagyma
2-3 db lila hagyma
2 db sárgarépa
2 db paszternák
60 dkg krumpli
őrölt fehér bors
zsálya 
rozmaring
3 dl marhahúsleves
3 ek olívaolaj


A húst vágjuk fel nagyobb kockákra. A zöldségeket karikázzuk fel vastagabbra, a krumplit vágjuk nagyobb kockákra, a hagymát pedig negyedeljük fel. A bacont vágjuk kisebb kockákra.

A feldarabolt zöldségeket enyhén sózzuk meg és keverjük össze.

A feldarabolt húst ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal, majd hagyjuk egy kicsit állni.
Ezután szórjuk meg a kukoricaliszttel, majd forgassuk alaposan össze.

Egy wokba (v. serpenyőbe) hevítsük fel az olajat, majd tegyük bele a húst, és néha megkeverve, süssük pirosra. Amikor már kezd színt kapni, keverjük hozzá a felkockázott bacont, és úgy süssük pirosra. 

Az elősütött  húst a zsiradékkal együtt tegyük bele egy tepsibe, és szórjuk meg az apróra vágott fokhagymával. 
Az előzőleg feldarabolt zöldségeket helyezzük el a hús köré, majd ízlés szerint szórjuk meg a zsályával, és az egész rozmaringgal. Végül öntsük fel a marhahúslevessel, és fedjük le a tepsi fóliával. 

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 45 percig. Ezután vegyük le a fóliát, és süssük szép pirosra.

Tálaláskor ízlés szerint kínálhatunk mellé még salátát is.

2 megjegyzés:

  1. Gizuskám, megelőztél, ugyanis éppen délelőtt szedtem elő a csírkehúsokat, s majdnem ezzel az eljárással fognak holnap sülni csak úgy maguktól a sütőben. Imádom az ilyen önműködően elkészülő ételféleségeket :)

    VálaszTörlés
  2. De finom lehet! Jó ötlet!!!

    VálaszTörlés