2012. április 16., hétfő

Medvehagymás-sajtos rúd.



A napokban csalános zöldborsó-krémlevest főztem, és mivel nem tudtam eldönteni, hogy milyen levesbetét is illene ehhez a leveshez, hát úgy döntöttem, hogy sajtos rudat sütök hozzá. A sajtos rúdnak is a legegyszerűbb változatára esett a választásom, így készen vásárolt leveles tésztából készült.  Mivel éppen volt itthon medvehagyma, így gondoltam biztosan nem fogja elrontani a rudacskák ízét, és ebben nem is tévedtem. A leveles tészta felét először megkentem tejföllel, majd jól megszórtam apróra vágott medvehagymával. Végül ráhajtottam a tészta másik felét, majd derelyevágóval kb. egyforma rudakat vágtam belőle, és már toltam is be a sütőbe. Pár perc múlva már vehettem is ki a ropogósra sült, illatozó rudakat. A leves mellé is remeknek bizonyult, de akár vendégváró, sós ropogtatni valóként is kínálhatjuk. Minden medvehagyma rajongónak csakis ajánlani tudom, mert nem csak roppant egyszerű az elkészítése, de finomnak is nagyon finom.






Hozzávalók:

1 cs leveles tészta
2-3 ek tejföl
5-6 levél medvehagyma
őrölt bors
sajt





A leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedni, majd vékonyra kinyújtani. (én előnyújtott tésztát használtam, így azt már nem kellett nyújtani)

A tejfölt ízlés szerint sózni, megszórni őrölt borssal és jól összekeverni. A medvehagymát alaposan megmosni, lecsepegtetni, majd apróra felvágni.(a leveleket papírtörlővel letörölni, hogy ne legyenek nedvesek)

A vékonyra nyújtott leveles tészta egyik felét megkenni az ízesített tejföllel, majd ízlés szerint megszórni az apróra felvágott medvehagymával.
A tészta másik felét ráhajtani, hogy teljesen befedje a tölteléket.
Ezután éles késsel, vagy derelyevágóval, ízlés szerinti méretű rudakra felvágni.

Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, és ráhelyezni a töltött rudakat, majd mindegyik tetejét megszórni reszelt sajttal.

Előmelegített forró sütőbe tenni, majd pár perc alatt szép pirosra, ropogósra sütni.(én légkeverésnél 180 fokon sütöttem)

Tálalás előtt kihűteni, majd akár egy finom krémleves mellé, vagy sós ropogtatni valóként kínálni.

12 megjegyzés:

  1. Na ez igazán gyors finomság!! :) Ennivaló fotók!! :)

    VálaszTörlés
  2. Nem semmi:) Ismét medvehagyma:)

    VálaszTörlés
  3. Ez valami szemet gyönyörködtető...:D Megtudnám most kóstolni:D

    VálaszTörlés
  4. Tök egyszerű és milyen nagyszerű!! Guszta lett!

    VálaszTörlés
  5. Nagggyon guszták! :) Jó ötlet, hogy levesbetétnek használod, én erre nem is gondoltam volna!
    Egyébként a legjobbkor találtam meg a receptedet, holnap épp valami gyors sósat szerettem volna csinálni leveles tésztából, mert estére vendég jön. És már nekem is csak kevés medvehagymám van itthon, viszont az összes többi hozzávaló is megtalálható a hűtőben

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szemi, nyugodtan próbáld ki krémlevesek mellé, nekünk nagyon ízlett.:)

      Törlés
  6. Pazar:) Egyszerű és fincsi, nagyon tetszik:)

    VálaszTörlés
  7. Ötletes és finom, egyszerű összehozni és lehet élvezni az eredményt!

    VálaszTörlés
  8. Mindenkinek nagyon köszönöm, és csakis ajánlani tudom!!! Medvehagyma helyett szerintem ízlés szerint más is kerülhet bele.

    VálaszTörlés