A húsvéti sütkérezésnél megmaradt tojásfehérjék felhasználásával készült ez a kívül ropogós, belül puha habcsók, melyhez gránátalma szirupot készítettem, majd tálaláskor tejszínhabbal megkoronázva tálaltam. A Pavlova készítése roppant egyszerű, inkább csakis a szárításához (sütéséhez) van hosszabb időre szükség, így kezdő háziasszonyok is bátran hozzáfoghatnak, a siker biztosan nem marad el.
Hozzávalók a habcsókhoz:
3 tojásfehérje (nagy)
20 dkg porcukor
1 ek étkezési keményítő (púpozott)
1/2 tk ecet (10%-os)
csipet só
pár csepp piros ételfesték
A tojásfehérjét tegyük bele egy keverőtálba, majd szórjuk meg egy csipet
sóval, és robotgéppel kezdjük el habbá verni. Amikor már kezd
kifehéredni, állandó keverés mellett, kanalanként adagoljuk hozzá a porcukrot.
Ezután addig keverjük, még majdnem teljesen kemény habot kapunk. Ekkor
állandó keverés mellett először csorgassuk hozzá az ecetet, majd szórjuk bele az étkezési keményítőt. Végül keverjük még 1-2
percig, hogy jó kemény habot kapjunk.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd kanalazzunk rá négy nagyobb halmot a habból. Ezután csepegtessünk mindegyikre pár csepp piros ételfestéket, majd egy fogpiszkálóval kicsit keverjük bele a habcsókba.
Helyezzük be 100-120 fokra előmelegített sütőbe, majd szárítsuk 50-60
percig. Ezután kapcsoljuk le a sütőt, és hagyjuk csukott ajtónál még 30
percig száradni. (én légkeverésnél 100 fokon szárítottam 50 percig)
Gránátalma szirup hozzávalói:
1 nagy gránátalma
2 ek barna cukor
1 cs vaníliás cukor
1/2 citrom leve
A gránátalma magokat szedjük ki úgy, hogy a fehér része ne maradjon rajta. Ezután pár szemet tegyünk félre a díszítéshez, a többit pedig turmixoljuk össze.
Ezután egy szitán szűrjük át, kanállal egy kissé nyomkodjuk meg, mert csak a levére lesz szükségünk.
Az átszűrt gránátalma levet öntsük bele egy serpenyőbe, majd adjuk hozzá a barna cukrot, a vaníliás cukrot, és a citromlevet, majd állandó kevergetés mellett, pár perc alatt főzzük szirupossá.
Ezután vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
Közben 2 dl Hulalát (v. habtejszínt) verjünk fel kemény habbá.
Tálaláskor kanalazzuk a tányérba a gránátalma szirupot, majd helyezzük rá a habcsókot. Ezután tegyünk rá pár kanál tejszínhabot, majd szórjuk meg a félretett gránátalma magokkal, és úgy kínáljuk.
Gyönyörű!
VálaszTörlésKöszönöm! :)
TörlésGizi es muy rica y bella me gusta mucho pero nunca la he preparado, intentaré con tu receta,abrazos
VálaszTörlésRosita gracias! Probar, es muy sencilla y deliciosa. abrazos y abrazos
Törlés