Tavasszal az egyik kedvencem a sóska, egyszerűen elkészítve, majd főtt krumplival és tojással tálalva. Most kihasználva hogy még hozzá lehet jutni a medvehagymához, a sóskához hasonlóan medvehagyma-mártás készült, és a különbség csakis az ízekben van. Szintén főtt tojással és krumplival tálaltam, és az egész ebédfőzés nem tartott bő fél óránál tovább, és már tálalhattam is.
Hozzávalók a mártáshoz:
1 nagyobb csokor medvehagyma
3 dl tej
2 dl főzőtejszín (20%-os)
1 púpozott tk liszt
só
őrölt fehér bors
1 tk ételízesítő
5 dkg vaj
A medvehagymát mossuk meg, alaposan csepegtessük le, majd vágjuk fel vékony csíkokra.
A vajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a medvehagymát, és pároljuk pár percig hogy kissé összeessen.
Ezután öntsük fel a tejjel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, és pár perc alatt főzzük puhára.
Amikor a medvehagyma puhára főtt, szórjuk meg a liszttel, majd botmixerrel pépesítsük.
Ezután tegyük vissza a tűzre, adjuk hozzá a tejszínt, majd kevergetve főzzük pár percig, hogy a mártás kellően besűrűsödjön.
Közben enyhén sós vízben főzzük puhára a felkockázott krumpli, majd szűrjük le és tálalásig tartsuk melegen.
Pár darab tojást főzzünk keményre, hideg vízben hűtsük ki, majd pedig pucoljuk meg.
Tálaláskor szedjük tányérba a medvehagyma mártást, majd kanalazzuk rá a főtt krumplit, helyezzük rá a felszeletelt főtt tojás, és úgy kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése