2016. április 27., szerda

Zabkekszes-csokoládés pohárkrém.




A hét közepén valami édességre vágyunk, de sem időnk, sem pedig kedvünk nincs a sütkérezéshez, na akkor készítsünk egy egyszerű, ám finom pohárkrémet. A rövid idő alatt elkészült csokoládékrémet zabkeksszel és tejszínhabbal váltakozva rétegezzük a poharakba, majd ízlés szerint pár szem gyümölccsel  megpakolva, már fogyaszthatjuk is.






 Hozzávalók 4 pohárhoz:

1 cs Győri Zabfalatok
10 dkg étcsokoládé
5 dkg étkezési keményítő
1 dkg holland kakaó (kb. 1 ek)
1 tk instant kávé
1 cs vaníliás cukor
5 dkg kristálycukor
4 dl tej 
3 dl Hulala (v. habtejszín)





A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd tegyük felhasználásig a hűtőbe.

A keményítőt keverjük össze a kakaóval, az instant kávéval, a vaníliás cukorral, a kristálycukorral, majd adjunk hozzá egy kevés tejet, és keverjük simára.

A maradék tejet tegyük fel melegedni, majd állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a keveréket, és főzzük sűrűre.

Ezután vegyük le a tűzről, majd kevergetve hűtsük pár percig. Amikor már nem annyira forró, adjuk hozzá az apró darabokra tördelt csokoládét, és addig keverjük még elolvad, és teljesen kihűl.

Amikor a csokoládékrém már teljesen kihűlt, adjuk hozzá a felvert tejszínhab 1/3 részét, majd keverjük simára.





Az előkészített poharakba morzsoljunk bele 2-3 db zabkekszet, majd elosztva kanalazzuk rá a csokoládékrém felét.

Ezután szintén morzsoljunk rá poharanként 2-3 db zabkekszet, és először kanalazzunk rá a maradék tejszínhabból, majd kanalazzuk rá a maradék csokoládékrémet.

Ezután díszítsük a maradék tejszínhabbal, ízlés szerint kandírozott cseresznyével (meggyel, áfonyával...), és színes szórócukorral.

Az elkészült pohárkrémet ízlés szerint kínálhatjuk azonnal, vagy helyezzük be a hűtőbe tálalásig.


4 megjegyzés: