Egyszerű hétvégi menü, melyet kb. 45 perc alatt az asztalra varázsolhatunk, mivel a csirkemellnek fél óra sütés éppen elég, ahhoz hogy jó szaftos maradjon. A tölteléket is percek alatt összeállíthatjuk, melyhez én most medvehagymát használtam, de ízlés szerint spenótra is cserélhetjük. Amennyiben spenóttal készítjük, akkor ízlés szerint fokhagymát is tegyünk hozzá, hogy jó ízt kapjon a töltelék. A pirosra sült csirkemellet pedig ízlés szerint tálalhatjuk rizi-bizivel, rizzsel, de a krumplipüré is jól illik hozzá.
Hozzávalók:
2 db csirkemellfilé
10-15 db medvehagyma
20 dkg ricotta (v. túró)
10 dkg reszelt sajt (pl. gouda, trappista..)
só
őrölt színes bors
1 mk pirospaprika
2,5 dkg vaj
2-3 ek olívaolaj
A csirkemellet folyó víz alatt mossuk meg, alaposan csepegtessük le, majd töröljük szárazra. Ezután kb. másfél cm-re egymástól vágjuk be a húst, ügyelve nehogy teljesen átvágjuk, majd mindkét oldalát ízlés szerint szórjuk meg sóval.
A vajat hevítsük fel, és adjuk hozzá a csíkokra felvágott medvehagymát, majd pároljuk pár percig.
Ezután adjuk hozzá a ricottát (v. túrót), ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg színes borssal, majd keverjük alaposan össze. Ezután vegyük le a tűzről, és hagyjuk kicsit hűlni.
A csirkemell bevágásait töltsük meg a medvehagymás-túróval, majd a maradékot kenjük rá a tetejére.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és locsoljuk meg az olajjal. Ezután helyezzük egymásmellé a megtöltött csirkemelleket, majd szórjuk meg a reszelt sajttal, végül pedig a pirospaprikával.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 30-35 perc alatt szép pirosra. (én légkeverésnél 150 fokon, 30 percig sütöttem)
Ameddig a hús sül, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet. Jól illik hozzá a rizi-bizi, a rizs, vagy éppen a krumplipüré is.
Tálaláskor helyezzük tányérra a pirosra sült csirkemellet és a köretet, majd úgy kínáljuk. Medvehagyma helyett spenóttal is készíthetjük a tölteléket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése