2015. október 19., hétfő

Brokkoli fasírt sült krumplival.




Kezdjük a hetet egy egyszerű, sütőben sütött brokkoli fasírttal, melyhez ízlés szerint kínálhatunk pl. sült krumplit, salátát, vagy egyszerűen csak egy nagy marék savanyú káposztát. A brokkolit először főzzük puhára, a hagymát és a sárgarépát pároljuk roppanósra, majd fűszerezzük, keverjük össze zabpehellyel, és hagyjuk egy rövid ideig állni. Ezután formázzuk meg a pogácsákat, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, és irány a sütő. Röpke fél óra múlva pedig már tálalhatjuk is a frissen kisült, illatozó brokkoli fasírtot ízlés szerinti körettel, salátával.







Hozzávalók 10-12 db fasírthoz:

50 dkg brokkoli
1 db sárgarépa
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás (nagy)
10 dkg zabpehely
 só
1 tk ételízesítő
1 mk őrölt koriander
1 mk szerecsendió
zsemlemorzsa a forgatáshoz
2-3 ek olívaolaj a sütéshez







A brokkolit szedjük rózsáira, majd alaposan mossuk meg. Ezután enyhén sós vízben, főzzük pár perc alatt puhára, majd szűrjük le. (lehetőleg ne maradjon alatta víz!!!)

A puhára főtt brokkolit ezután villával alaposan nyomkodjuk össze, majd hűtsük ki teljesen.

A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A sárgarépát reszeljük le egy káposztareszelőn.

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a reszelt sárgarépát és az apróra vágott fokhagymát, majd pároljuk pár percig, hogy a sárgarépa még roppanós maradjon. Ezután hűtsük ki teljesen.

A teljesen kihűtött brokkolit tegyük bele egy tálba, majd adjuk hozzá a szintén kihűtött hagymás-sárgarépás keveréket, és a zabpelyhet. Ezután ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, adjuk hozzá a kissé felvert tojást, majd alaposan keverjük össze. Ezután hagyjuk 15-20 percet állni, hogy a zabpehely felszívja a nedvességet.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd spricceljük meg az olaj felével. 

A brokkolis masszából, nedves kézzel formázzunk ízlés szerinti méretű pogácsákat, majd forgassuk bele a zsemlemorzsába. Ezután tegyük egymástól kicsit távolabb, az előzőleg olajjal lespriccelt sütőpapírra. Végül pedig a maradék olajjal szintén spricceljük le a brokkolipogácsákat.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem)

Közben süssük meg a krumplit, vagy készítsünk ízlés szerinti köretet.






Tálaláskor a brokkoli fasírtot sült krumplival és ízlés szerinti salátával, savanyúsággal kínáljuk. Én saláta helyett, egyszerűen csak savanyú káposztát kínáltam hozzá.



2 megjegyzés:

  1. Have to try those! They look so delicious!

    www.decopixbytiina.blogspot.com

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Thank you very much! Simple and delicious.

      Thanks for your link. :)

      Törlés