2015. október 26., hétfő

Cukkinis-kolbászos ragu szélesmetélttel.




A cukkinibokrok még hadakoznak az időjárással, így a napokban a szomszédasszonyom meglepett egy zsenge sárga cukkinivel. Ezen felbuzdulva gyorsan átnéztem a saját bokraimat is, és a véletlennek, vagy éppen a szerencsének köszönhetően rábukkantam egy kisebb zöld cukkinira. Így aztán elkészült az idei év, utolsó kertben szedett cukkinijeivel készült, kolbásszal megbolondított ragu. Ameddig a cukkini elkészült, kifőztem hozzá a szélesmetéltet, majd rögtön tálalhattam is.






Hozzávalók:

1 db zsenge sárga cukkini
1 db zsenge zöld cukkini
2-3 db debreceni (v. jóféle kolbász)
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
kisebb csokor petrezselyemzöld
őrölt színes bors
1,5 dl Hulala főzőkrém (v. főzőtejszín)
2 ek olívaolaj
15 dkg széles metélt (v. ízlés szerinti tészta)

Tálaláshoz ízlés szerinti kemény sajt.






A cukkinit vágjuk fel kisebb kockákra. A kolbász vékonyan karikázzuk fel. A vöröshagymát, a fokhagymát, és a petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra.

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a felkarikázott kolbászt, és süssük pár percig, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát is.

Ezután adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, majd szórjuk meg a petrezselyemzölddel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és félig lefedve, addig pároljuk, hogy a cukkini még roppanós maradjon.

Végül öntsük fel a főzőkrémmel, (v. tejszínnel) keverjük óvatosan össze, majd addig főzzük, hogy a szaft kellően besűrűsödjön.

Közben enyhén sós vízben főzzük ki a tésztát, majd szűrjük, és csepegtessük le, és rögtön tálaljuk.

Tálaláskor tegyük a tésztát tányérra, kanalazzuk rá a cukkinis-kolbászos ragut, majd szórjuk meg ízlés szerint a sajtforgáccsal.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése