2015. október 8., csütörtök

Coleslaw saláta. (Amerikai káposztasaláta)




Nyáron szívesen készítek pl. uborkasalátát, paradicsomsalátát......, de sorolhatnám még, mert bőven akad kedvenc salátareceptem. Az ősz beköszöntével pedig előtérbe kerülnek a káposztasaláták, vágott-vegyes savanyúságok. Az amerikai káposztasaláta is a kedvencek közé sorolandó, így többször készítem pl. sült vagy rántott húsok mellé, de én pl. így magában is nagyon szeretem. A káposztát, sárgarépát, lila hagymát, és az almát vékonyan leszeleteltem, majd az öntettel nyakon öntöttem. Ezután érdemes egy pár órára, vagy egy egész éjszakára a hűtőbe tenni, hogy az ízek jól összeérjenek mielőtt tálalnánk. Ízlés szerint variálhatjuk a hozzávalókat, és készíthetjük édesebbre, vagy éppen savanykásra.







 Hozzávalók:

 50 dkg káposzta
2 db sárgarépa
1 db lila hagyma
1 db alma

Öntet hozzávalói:

1,5 dl majonéz
1 dl tejföl
1 tk dijoni mustár
1/2 citrom leve
1/2 mk só
1/2 mk őrölt bors
1-2 tk cukor
 





A káposztát és a lila hagymát gyaluljuk, vagy vágjuk fel vékonyra. A sárgarépát és az almát reszeljük le egy nagyobb lyukú reszelőn. (pl. káposztareszelőn)

Ezután tegyük bele egy tálba a felszeletelt zöldségeket, majd alaposan forgassuk össze.

Az öntet hozzávalóit keverjük simára. (ízlés szerint készíthetjük édesebbre, vagy több citromlé hozzáadásával savanykásabbra)

Ezután az öntet öntsük rá a káposztás keverékre, majd alaposan forgassuk össze, hogy az öntet mindenhol befedje.

Helyezzük be pár órára, vagy akár egész éjszakára az elkészült salátát a hűtőbe, hogy összeérjen, és az ízek kellően átjárják.

Tálaláskor kínálhatjuk ízlés szerint sültek, grill és rántott húsok mellé, de így magában is fogyaszthatjuk.


1 megjegyzés: