2015. október 15., csütörtök

Paradicsomos-kolbászos ragu krumplipürével.




Egy igen egyszerű, a körettel együtt bő fél óra alatt elkészíthető ez a paradicsomos-kolbászos ragu, még a kertben szedett, nap érlelte utolsó szem paradicsomok felhasználásával. Én debrecenivel készítettem, de ízlés szerint más, jóféle kolbász is kerülhet a raguba. A krumplipürét is lecserélhetjük pl. rizsre, kuszkuszra, de én sajtos polentával is eltudom képzelni. (kukoricadara híján, maradt csakis el nálam a sajtos polenta, na de majd legközelebb...)







Hozzávalók:

4 db debreceni (v. jóféle kolbász)
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
6-8 db paradicsom
2 ek sűrített paradicsom
6 szál rozmaringág
őrölt színes bors
1 csipet cukor
1 dl víz
2 ek olívaolaj 






A kolbászt vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát, a fokhagymát, és a száráról lecsipkedett rozmaringot vágjuk fel apróra. A paradicsomot vágjuk fel nagyobb darabokra.

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. 

Ezután adjuk hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát, majd pár pillanat múlva, a felkockázott kolbászt is, és süssük pár percig. 

Ezután sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, szórjuk meg az apróra vágott rozmaringgal, és a cukorral, majd öntsük fel a vízzel, és keverjük alaposan össze. 

Kisebb lángon főzzük pár percig, majd adjuk hozzá a feldarabolt paradicsomot, óvatosan keverjük össze, majd szintén főzzük pár percig, hogy a paradicsom puhára párolódjon, és a szaft kissé besűrűsödjön. (arra figyeljünk, nehogy túlfőzzük a paradicsomot)

Ameddig a ragu fől, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet. Én krumplipürét készítettem, de illik hozzá a rizs, vagy éppen készíthetünk polentát is.

Tálaláskor kanalazzuk a krumplipürét (v. az ízlés szerinti köretet) a tányérra, kanalazzuk rá a paradicsomos-kolbászos ragut, majd úgy kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése