2009. november 6., péntek

Mákos guba



A mai ebéd utáni desszertünk mákos guba volt. Éppen a napokban beszélgettünk róla, hogy a karácsonyi asztalról nem hiányozhat a guba sem. És akkor a tv. főzős műsorában szembe találtam magam ezzel a finomsággal. Nem volt kétséges hogy a héten elkészítem, mert ugye karácsony még elég messze van. Tehát megvolt a főpróba, jöhetnek az ünnepek.(nevetés) Finom is volt, na meg régen is volt, így az utolsó mákszemig mind elfogyott.


Hozzávalók:

6 db kifli
darált mák
méz
cukor
2 cs vaníliás cukor
mazsola
reszelt citromhéj
tej
margarin


A kifliket lekarikázni. A mákot kevés cukorral keverve ledarálni, majd hozzákeverni a mazsolát és a vaníliás cukrot. A tejet megmelegíteni, és leönteni vele a fele mennyiségű kiflit. Ha már jól magába szívta a tejet, egy margarinnal jól kikent jénai tálba tenni. Megszórni a mákos keverékkel, és mézet csorgatni rá. A kifli másik felét szintén leönteni a meleg tejjel és hagyni, hogy jól magába szívja, majd a mák tetejére teríteni. Mézzel jól megcsorgatni. Végül előmelegített sütőbe tenni, és kicsit összesütni.

4 megjegyzés:

  1. Hú, én csak nyelek, nagyon finom lehetett.
    Gratulálok. puszi Erika

    VálaszTörlés
  2. Szia Erika!
    Küldök neked egy adagot, és jó étvágyat hozzá!!! puszi

    VálaszTörlés
  3. Én is kifliből készítem szerintem nagyon hasonlóképp, ehhez nem dagasztok tésztát..Finom ez így ahogy van, nagyon!!! Bármikor jöhet!!!

    VálaszTörlés
  4. trinity!
    küldök neked egy kis kóstolót!! Én még dióval is szoktam csinálni, azt is nagyon szeretjük.

    VálaszTörlés