2009. június 19., péntek

Citromos parfé.



Rettentő meleg lett ma is, ezért készítettem egy kis hideg nassolni valót ebéd utánra. Inkább valami savanykásra vágytunk ebben a melegben, így jó sok citromlé került bele. Régebben soha nem csináltam ilyen finomságokat, de most bármerre is nézelődök mindenhol finomabbnál finomabb fagyit készítenek. Mivel fagyi gépem nincs,(még eddig) így ezt a változatot választottam. Hidegen jó volt kanalazni ebben a melegben, és kicsit fel is frissültünk tőle.


Hozzávalók:

1 egész tojás
5 db tojássárgája
12 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
reszelt citromhéj
4 db citrom leve
5 dl Hulala(v. habtejszín)


Egy tálba tenni a tojások sárgáját és az egész tojást, majd hozzáadni a cukrot, és gőz fölött addig keverni ameddig be nem sűrűsödik. Ekkor levenni a gőzről, és hozzákeverni a vaníliás cukrot, majd  hagyni hogy teljesen kihűljön.

Közben kemény habbá verni a Hulalát (v. tejszínt).

A kihűlt masszához először hozzákeverni a citromok levét, és 1 citrom reszelt héját. Ettől kicsit hígabb lesz az állaga.

Ezután apránként hozzákeverni a felvert tejszínt.

Egy formát kibélelni folpack fóliával, majd belekanalazni a masszát. Néhány órára fagyasztóba tenni, hogy kellően megdermedjen.

Tálalás előtt kb. negyed órával kivenni a fagyasztóból, majd ízlés szerint kis tálkákban kínálni. 


2 megjegyzés:

  1. Látom Gizikém, Te is megfertözödsz fagyi kérdésben! :)))) Szuper!

    VálaszTörlés
  2. Igen Ancsika, megfertőződtem én is, most kénytelen leszek egy fagyigépet venni!!!!

    VálaszTörlés