2016. augusztus 10., szerda

Csípős-paradicsomos cukkinisaláta.




Az ezerarcú cukkini, melyet én minden formában szeretek, legyen az leves, főzelék, töltve vagy éppen rántva...... (cukkini receptek itt megtalálhatóak) Mivel a cukkinibokrok még mindig nagy mennyiségben ontják a termést, így most egy finom salátát készítettem belő. Paradicsommal, vöröshagymával, némi balzsamecettel, és fűszerekkel, remek kísérője volt az ebédnél feltálalt sült húsnak. Mivel ehhez a salátához előzőleg roppanósra kell főzni a hozzávalókat, majd teljesen ki kell hűteni tálalás előtt, így érdemes már előző nap elkészíteni. Sőt, akár 2-3 napig is tárolhatjuk a hűtőben, mert minél tovább áll, az ízek annál jobban összeérnek. Tálaláskor kínálhatjuk sültek mellé, de ízlés szerint akár magában is fogyaszthatjuk.





 Hozzávalók:

50 dkg zsenge cukkini (pl. gömbcukkini)
30 dkg paradicsom
1 nagy vöröshagyma
1,5 dl balzsamecet
2-3 ek barna cukor
Heinz zöld Jalapeno paprika szósz ízlés szerint
5-6 ág kakukkfű 
csipet só





A cukkinit és a paradicsomot daraboljuk fel ízlés szerint. (ne legyen se túl nagy, sem pedig túl apró)
A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A kakukkfüvet csipkedjük le a száráról.

A feldarabolt cukkinit, és a vöröshagymát tegyük egy serpenyőbe, majd öntsük fel az ecettel, adjuk hozzá a cukrot, ízlés szerint erős paprika szószt, a lecsipkedett kakukkfüvet, majd főzzük pár percig.

Ezután adjuk hozzá a feldarabolt paradicsomot, óvatosan forgassuk össze, ha szükséges ízesítsünk utána, majd főzzük tovább még pár percig. Arra figyeljünk, hogy a cukkini roppanós maradjon, és lehetőleg a paradicsom ne főjön szét.

Ezután vegyük le a tűzről, majd hűtsük ki teljesen. Érdemes előző nap elkészíteni, így lesz ideje teljesen kihűlni, és az ízek is kellően összeérnek.

Tálaláskor a salátát ízlés szerint kínálhatjuk rántott hús vagy éppen sültek mellé, de akár magában is fogyaszthatjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése