2016. augusztus 12., péntek

Áfonyás mousse.




Az előttünk álló hétvégére igaz nem jósolnak kánikulát, én sütemény helyett mégis egy igen egyszerű pohárkrém készítésére biztatnék mindenkit. Lehet az áfonya nem a legolcsóbb gyümölcs, de olyan rövid ideig tudjuk megvásárolni, hogy ennyi kényeztetés szerintem belefér. Áfonya helyett persze ízlés szerint más gyümölccsel pl. málnával, szederrel....... is készíthetjük, a végeredmény mindenképpen egy habkönnyű krém, melynek a család biztosan nem tudd majd ellenállni. Nálunk bizony pikk-pakk elfogyott.





Hozzávalók:

20 dkg áfonya
0,5 dl víz (v. áfonyalé)
2-3 ek barna cukor
1 cs vaníliás cukor 
őrölt fahéj (ízlés szerint)
1 ek citromlé
3 dl Hulala (v. habtejszín)





Az áfonyát tegyük bele egy edénybe, adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a vizet, a citromlét, és ízlés szerint cukrot, őrölt fahéjat, majd főzzük pár percig. 

Ezután vegyük le a tűzről, hűtsük langyosra, turmixoljuk simára, majd tegyük be a hűtőbe, hogy jól lehűljön.

A szintén hideg Hulalát (v. habtejszínt) öntsük bele egy keverőtálba, majd adjuk hozzá az áfonyapépet, és pár perc alatt keverjük jó habosra.

Az elkészült krémet ezután ízlés szerint kanalazzuk poharakba, vagy kis tálkákba, majd tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és az ízek jól összeérjenek.

Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből az áfonyás mousse-t majd rögtön kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése