2016. augusztus 11., csütörtök

Cookta "Aranykanál-díj"


 Aranykanál-díj


A Cookta.hu oldalon még júniusban meghirdették a "legjobb csokis desszertek versenyét" melyre természetesen én is beneveztem több recepttel is. A versenyre közel száz jobbnál, jobb recept érkezett, így igencsak nagy volt az örömöm amikor kiderült, hogy az elődöntőbe a 10 legjobb recept közé a zsűri három receptemet is beválasztotta. (a legjobb 10 recept a linkre kattintva olvasható) Ezek után nagy izgalommal vártam az eredményhirdetést, hogy vajon a zsűri által a három legjobbnak ítélt recept közé is bekerül-e valamelyik receptem. Végül elérkezett a várva várt nap, és kihirdetésre kerültek a nyertesek. Izgatottan kezdtem el olvasni a bevezetőt, majd végig néztem a csatolt videókat, és nagy izgalommal az eredményhirdetést is. (az eredményhirdetésről bővebben a linkre kattintva lehet olvasni, és a videó felvételeket megnézni) 


Az örömöm, és a boldogságom pedig határtalan volt, amikor is kiderült, hogy én vagyok az a szerencsés, akinek a tortáját a Tisztelt Zsűri tagjai Aranykanál-díjjal jutalmazták meg. KÖSZÖNÖM, KÖSZÖNÖM, és nem tudom elégszer megköszönni......


Az első helyezéssel az "Aranykanálon" kívül még egy ajándékcsomagot is kaptam, melynek tartalma a Matias Pincészet jóvoltából 3 üveg finom bor, és az Alexandra Könyvesház jóvoltából egy csodaszép, sok-sok csokoládés receptet tartalmazó könyv, és egy 10 ezer forintos könyvutalvány volt. Nekik is KÖSZÖNÖM a hasznos, és finom ajándékokat!



 A Matias Pincészet és az Alexandra Könyvesház ajándékai


Végül pedig elérkezett a várva, várt nap, amikor is átvehettem Besnyői Rita által megálmodott, és elkészített egyedi tervezésű "Aranykanalat". Neki is nagyon KÖSZÖNÖM, ezt a csodaszép, egyedi ajándékot, melyre nagyon, de nagyon büszke vagyok, és méltó helyere került a lakásban.



Az "Aranykanál" átadásán készült kép


Szeretném még egyszer megköszönni Zimre Krisztinának a Cookta főszerkesztőjének, a Cookta.hu oldalán megjelentetett cikket, melyet rólam, és a díjátadásról írt. A cikk a linkre kattintva is elolvasható, de én annyira örülök a kedves szavainak, és egyben nagyon KÖSZÖNÖM, hogy itt a blogban is megosztom, nem kis büszkeséggel. 


A főzés lehet szenvedély is


Átadtuk a Cookta első Aranykanál-díját, és beszélgettünk egy kicsit a nyertessel, Kard Évával, aki persze nem érkezett üres kézzel. Fantasztikus süteményekkel jött, legnagyobb boldogságunkra!

A Cookta első receptversenyén a csokis receptek voltak főszerepben, a másodikon pedig a grillételek (és ez még tart, lehet nevezni, küldeni). Komolyan vettük a versenyt: az előválogatás után az első 10 legjobb receptből zsűri választotta ki azt a 3 finomságot, amit egy profi cukrász elkészített, és a zsűri meg is kóstolta. Nemcsak a fotók és a receptek, hanem az ízharmóniák alapján döntöttünk.
A nyertes receptet teljes egyetértésben választottuk ki: mindannyian Kard Éva mogyorókrémes csokitortáját találtuk a legjobbnak. Nagyon csokis tészta, könnyű, krémes, mogyoróvajjal gazdagított vastag krém, rajta pedig roppanós csokiréteg... Egyszerűen ellenállhatatlan és izgalmas!
A fődíj, az Aranykanál is legalább olyan páratlan darab, mint maga a nyertes desszert – megtervezésére és elkészítésére a fiatal, kortárs iparművészt, Besnyői Ritát kértük fel, aki egy gyönyörűséget készített speciális anyagvesztő technikával, bronzból, aranyozva. Soha még egy ilyen kanál nem lesz, de Cookta Aranykanál lesz, kicsit más, de ugyanennyire eredeti és megismételhetetlen.

Az első Aranykanál-díj átadása is különleges volt: személyesen találkoztunk Évával, aki elképesztő sütikkel lepett meg minket „belépőként”. Nem számítottunk rá, és nem is kellett volna, de be kell vallanunk: mindenkit lenyűgözött a finomságokkal. A nagy meleg miatt rácsos túrós sütit és az örök kedvenc zserbót sütötte nekünk. Durván finom volt mindkettő!

Éva 8 éve kezdte leírni és lefotózni receptjeit, majd saját blogot is indított Gizi receptjei néven. Nem fukarkodik, szívesen osztja meg házias és klasszikus, édes és sós, békebeli és modernebb hangvételű receptjeit, célja, hogy minél több embernek okozzon örömet azzal, ha egy-egy új ételt, ötletet elleshet.
Szenvedélye a főzés és a sütés, mindennap készít valamilyen finomságot, szívesen kísérletezik új alapanyagokkal. Férje, aki korábban a klasszikus magyar fogások rajongója volt, így elsősorban a marhapörkölt, a sertéscsülök és a gulyás kedvelője volt, ma már szívesen kóstol csirkemelles és halas könnyebb fogásokat, krémes gyümölcsös pohárkrémeket, és a zöldséges fogásokról is belátta, hogy lehetnek nagyon is finomak – mert Éva elképesztő kreativitással és szeretettel készíti mindezeket. Az egyszerű is lehet finom, csak szív legyen benne – mondják mindketten.

Éva másik szenvedélye a kert: a szépséges virágok mellett a zöldségek és a fűszernövények is helyet kapnak, sőt burjánzanak gondos kezei alatt az adonyi kertben: elsősorban ezeket használja szezonban a finomabbnál finomabb fogásokhoz.
Éva nemrég kilépett a virtuális világból. Ahogy ő mondja, nagy megtiszteltetés érte: a helyi lap megújult szerkesztősége felkérte, hogy legyen állandó munkatársuk, és receptjeivel örvendeztesse meg hónapról hónapra a régió lakóit, olvasóit. Gratulálunk sikereihez – és természetesen az első Aranykanál-díjhoz is!

8 megjegyzés:

  1. Évikém nagyon gratulálok, ha valaki akkor te minden díjat és elismerést megérdemelsz, mert annyi, de annyi csodálatos recepted van, hogy felsorolni is lehetetlen lenne :-) Csodálatos a díjad és még munkatárs is lettél egy helyi lapnál ott nálatok, ez igazán hatalmas siker :-) Sok puszi és ölelés neked :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Anikó, nagyon KÖSZÖNÖM!! Öllek és csókollak! Éva

      Törlés
    2. Arról már nem is beszélve, hogy istenien nézel ki a képen :-)
      Sok-sok puszi neked :-)

      Törlés
    3. ÓÓÓÓ, drága Anikó bárcsak igaz lenne!! Én azért nem vagyok elégedett magammal, de hát ez van..... Puszillak!

      Törlés
  2. Szia, gratulálok én is, nagyon ügyes vagy, de én ezt eddig is tudtam!!!

    VálaszTörlés