2016. augusztus 30., kedd

Virslis partifalatkák.




Nyáresti borozgatáshoz, vagy éppen a gyerekek születésnapi partijára egyszerűen, és gyorsan elkészíthetjük ezeket a virslis falatkákat. Mivel a főt krumplit teljesen ki kell hűteni mielőtt lereszelnénk, és összeállítanánk a tésztát, így akár előre is dolgozhatunk. A megformázott virslis golyókat tegyük enyhén lisztezett tálcára, majd közvetlen tálalás előtt, forró olajban süssük szép pirosra, ropogósra. Tálaláskor ízlés szerint kínáljunk hozzá ketchup-ot vagy  mustárt.






Hozzávalók kb. 20 darabhoz:

40 dkg krumpli
20 dkg sajt (pl. parmezán, gouda...)
10 dkg liszt
só (ízlés szerint)
őrölt színes bors (ízlés szerint)
1 marék bazsalikom
4 db jó minőségű virsli
kb. 2 dl étolaj a sütéshez






A virslit vágjuk fel kb. 1-1,5 cm-es darabokra.
A krumplit pucoljuk meg, ha nagyobbak akkor vágjuk félbe, majd enyhén sós vízben főzzük puhára. 

Ezután szűrjük le, hagyjuk teljesen kihűlni, majd egy nagyobb lyukú reszelőn, reszeljük le.
A lereszelt krumplit tegyük egy tálba, majd reszeljük hozzá a sajtot, adjuk hozzá az apróra vágott bazsalikomot, a lisztet, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 

Ezután gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze úgy, hogy a massza ne legyen se túl lágy, se pedig kemény. (ha szükséges akkor adjunk hozzá még egy kevés lisztet, hogy könnyen formázható legyen) 

A masszából csippentsünk le egy kisebb darabot, a tenyerünkbe kicsit lapogassuk el, majd helyezzünk rá egy virslidarabkát. Ezután formázzuk belő golyót, majd tegyük egy liszttel megszórt tálcára. (a maradék masszával, és virslivel is így járjunk el)

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd helyezzük bele a golyókat, és kisebb hőfokon, többször átfordítva, süssük szép pirosra. ( én kislángon 10 perc alatt sütöttem szép pirosra, ropogósra, és közben többször is átfordítottam)

A szép pirosra, ropogósra sült golyókat szedjük papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja, majd tálalásig tartsuk melegen.

Tálaláskor ízlés szerint ketchup-ot vagy mustárt kínáljunk hozzá.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése