2013. február 10., vasárnap

Red velvet muffin.



Ez a hétvége gondolom már többeknél a Valentin-nap jegyében zajlik. Bevallom én nem vagyok oda a Valentin-napért, a vele járó giccsparádét pedig egyenesen ki nem állhatom. Én biztosan nem ajándékoznám meg vele a szeretteimet, és tőlük sem szeretnék ilyesmit ajándékba kapni. Viszont egy finom süteménynek, vagy mint éppen most, egy finom muffinnak nem tudunk ellenállni. Így aztán a muffint kicsit Valentin-naposítva, pirosba öltöztetve sütöttem meg. A piros ételfesték az ízén mit sem változtatott, csakis a színe lett más. Igaz a muffin tésztája szaftos, és a mézes-fűszerkeveréknek köszönhetően nagyon finom lett, de én úgy gondoltam egy citromos-mascarponekrémmel ezt csakis fokozni tudom. Mivel ez a muffin bő fél óra alatt elkészül, így még nem késő hozzáfogni és megsütni, annak aki éppen kedvet kap hozzá, és ezzel szeretné meglepni kedvesét.





Hozzávalók 12 db muffinhoz:

15 dkg liszt
6 dkg vaj
15 dkg porcukor
2 db tojás
1 tk sütőpor
csipet só
1/2 tk szódabikarbóna
1/2 ek kakaó
1/2 tk vanília aroma
1,2 dl tejföl
1/2 tk ecet
1 tk mézes-fűszerkeverék
piros ételfesték


A vajat keverjük habosra a porcukorral, a vanília aromával, majd egyesével keverjük hozzá a tojásokat is.
Ezután keverjük hozzá a tejfölt, a kakaót, a mézes-fűszerkeveréket, csipet sót, a piros ételfestéket, és végül a sütőporral összekevert lisztet. (annyi ételfestéket keverjünk hozzá, hogy szép piros színe legyen a masszának)

Az ecetet keverjük össze a szódabikarbónával, majd hagyjuk kipezsegni. Ezután keverjük hozzá a masszához.

A muffin formát béleljük ki papír kapszlival, majd kanalazzuk bele a tésztát.(a szilikonos formát nem kell kibélelni)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig. (én légkeverésnél 150 fokon, 20 percig sütöttem)

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra a muffinokat, és hűtsük ki egészen.



Citromos krém hozzávalói:


25 dkg mascarpone
2 cs vaníliás cukor
porcukor
1 citrom leve
1,5 dl Hulala (v. habtejszín)


A mascarponét keverjük simára az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral, és a citromlevével.

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a mascarponekrémhez.

Tálalás előtt a muffinok tetejére halmozzuk rá a citromos mascarponekrémet, majd úgy kínáljuk.

5 megjegyzés:

  1. Nagyon szép és finom lehet ez a muffinod! Valentin nap nekem sem egy megszokott ünnep, de én úgy veszem ezt hogy a fiataloknak már ünnep akkor én is valami kis édességet adok/nem mintha máskor nem adnék?:-) /

    VálaszTörlés
  2. Igen, ez nálunk is nagy kedvenc :) Nagyon szépek így muffin-formátumban is :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon mutatós a piros tészta a fehér krémmel, és biztosan nagyon finomak is együtt! :)

    VálaszTörlés
  4. Szépek a piros muffinjaid!
    Nekem a red-velvet tortám nem lett szép színű, a te összes vörösbársony készítményed tökéletes!

    VálaszTörlés
  5. Gizike, ezt a finom red velvet muffint nagyon ügyesen készitetted. Még muffinak nem próbáltam, de tortának igen. A krém fantasztikus. Még nem próbáltam kombinálni a mascarpone krémet a tejszin habbal. Szinte csorog a nyálam ahogy nézem a fotót!

    VálaszTörlés