2011. április 2., szombat

Hétvégi receptajánló!!! Karajszeletek zöldségágyon.



Úgy rohannak a napok, hogy szinte most tettem közzé a hétvégi receptet, és ripsz-ropsz, már itt a következő hétvége. Végre csodálatos tavaszi idő van, ragyogóan süt a nap, és bizony ilyenkor legjobb kint tartózkodni a friss levegőn, nem pedig a tűzhely mellett állni órákat. A mai recept is a gyorsaság jegyében készült, mivel szívesebben töltöm én is kint a szabadban az időmet. Hasonlóképpen készítettem el, nem is olyan régen a kacsamellet zöldségágyon, amely akkor igen nagy sikert aratott nálunk. Most karajszeletekkel készült, és a zöldséges rész is kicsit átváltozott. A végeredmény viszont így is nagyon finom lett!!! Én külön köretet nem készítettem hozzá, mert szerintem így is igen laktató volt. Jól illik viszont hozzá a krumplipüré, vagy éppen a párolt rizs. Mindenkinek bátran merem ajánlani, akár-e szerint a recept szerint készíti el, akár esetleg egy saját ízlésre átformált változatban.





6 szelet karaj
2 db fehér hagyma(v. vöröshagyma)
2 db kaliforniai paprika
4 db paradicsom
1 cs bacon
olívabogyó
2 ek kukoricaliszt
1,5 dl fehérbor

őrölt feketebors
kakukkfű
majoranna

A karajszeleteket kiklopfolni, majd besózni és kicsit félretenni.
A paprikát és a hagymát vékonyan felszeletelni, paradicsomot cikkekre, a bacont pedig kisebb kockákra felvágni.

Egy serpenyőbe beletenni a felkockázott bacont, majd szép pirosra sütni. Ezután kiszedni a zsírból és félretenni.
A fennmaradó zsiradékba belehelyezni a karajszeleteket, és párperc alatt mindkét oldalát szép pirosra sütni, majd kiszedni és szintén félretenni.

Ezután a zsírhoz adni a fehér hagymát, és elkezdeni párolni. Ha már kicsit összeesett, mehet hozzá a felszeletelt paprika. Jól összeforgatni és ízlés szerint fűszerezni. Aláönteni a bort, és tovább párolni. Párperc után beletenni a cikkekre vágott paradicsomot, majd óvatosan összeforgatni és levenni a tűzről.

Egy tepsibe beleönteni a félig megpárolódott zöldségeket, majd a tetejére szórni a kisütött bacont, és végül ráhelyezni a szép pirosra sült hússzeleteket.
A tepsit lefedni, majd közepes hőmérsékletű sütőbe helyezni. Kb. 30 percig így párolni tovább.
Ezután kivenni a sütőből, majd leszedni a tetejéről a hússzeleteket. Megszórni a zöldségeket a kukoricaliszttel, majd óvatosan összekeverni. Végül visszatenni rá a hússzeleteket, köré szórni az olívabogyót, majd visszahelyezni a sütőbe kb. 10 percre.(ekkor már nem kell lefedni!!!) Ezalatt az idő alatt a szaftja szépen besűrűsödik.

Tálaláskor ízlés szerint kínálhatunk mellé krumplipürét, párolt rizst. Én nem készítettem mellé más köretet, mert így is nagyon laktató és főként finom volt.

18 megjegyzés:

  1. Hát bizony nekünk is inkább zöldség ágyon kellene enni,semmint krumplival. Szép!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon kívánatos, és ráadásul nálunk a lányom a burgonyát nem eszi köretnek , éppen neki való. Ha meglesz az új konyhám, elkészítem.

    VálaszTörlés
  3. Jók ezek a zöldséges köretek.Finom lehet!:-)

    VálaszTörlés
  4. Ezt nevezem finom ebédnek :)

    VálaszTörlés
  5. Igazi remek hétvégi finomság

    VálaszTörlés
  6. Gizus,nagyon guszta lett elfogadnám szívesen!:-)

    VálaszTörlés
  7. Az én ebédem is finom volt, de lehet hogy elcseréltem volna a tiéddel!/ Fasírt volt zöldséges rizzsel nálunk/

    VálaszTörlés
  8. Szemirámisz!
    Köszönöm!!:)

    VálaszTörlés
  9. Mónika!
    Köszi, és hidd el így is nagyon laktató volt.:)

    VálaszTörlés
  10. Arany!
    Köszönöm!!! Timikének biztosan ízleni fog. Kívánom hogy minél előbb birtokba vehessed az új konyhádat!!!:)

    VálaszTörlés
  11. Gesztenye!
    Köszi, és még ráadásul nagyon finom!!!:)

    VálaszTörlés
  12. Nelli!
    Nálunk egyre kedveltebbek ezek a köretek, és valóban finom volt.:)

    VálaszTörlés
  13. Bianka!
    Köszi, és bátran merem ajánlani.:)

    VálaszTörlés
  14. Ditta!
    Köszi, már küldöm is.:)

    VálaszTörlés
  15. Éva!
    Én is szívesen belementem volna a cserébe, mert te is nagyon finomat főztél!!!:)

    VálaszTörlés