2011. április 7., csütörtök

Gombás-sajtos kruton.



A sült fokhagymaleves mellé készítettem ezt a levesbetétet és mondhatom telitalálat volt. Eddig a kifliszeleteket sajttal megszórva pirítottam meg és úgy kínáltam a levesekhez, de ez a gombás-sajtos változat nagyon-nagyon finom. A fokhagyma sütésénél visszamaradt olívaolajjal locsoltam meg a kifliszeleteket, majd egy párperces elősütés után került a tetejére az előzőleg megpárolt gomba és a sajt. A ropogósra sült kifli a gombával és a sajttal remekül illettek egymáshoz, na meg persze a leveshez is. Szerintem bármilyen krémleves kitűnő kísérője lehet. Mindenkinek csakis ajánlani tudom az elkészítését, biztosan nem fog csalódni benne.






kifli (lehetőleg nagy)
gomba
sajt
olívaolaj (fokhagymás ízesítéssel)

őrölt bors

Először a gombát ízlés szerint vékonyan felszeletelni, majd egy kevés fokhagymás ízesítésű olívaolajon elkezdeni párolni. Közben ízlés szerint sózni, és megszórni őrölt borssal. Többszöri kevergetés mellett zsírjára sütni, majd félretenni.

A kiflit vékonyan felszeletelni. (legjobb hozzá a nagy kifli, mert arra több gombát és sajtot lehet pakolni)
Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd egymásmellé helyezni a kifliszeleteket. Mindegyiknek a tetejére egy pici fokhagymás olívaolajat csepegtetni.
Előmelegített sütőbe közepes lángon elkezdeni pirítani. Ha már kezd a kifli széle világos szint kapni, kivenni a sütőből.
Tetejére ráhalmozni a megpárolt gombát, majd megszórni reszelt sajttal.
Visszatenni a sütőbe és addig sütni még a sajt szépen ráolvad a gomba tetejére.

Tálaláskor a krémlevesek mellé kínálni levesbetétként. A kifli jó ropogós lesz, a gombával és a sajttal pedig nagyon finom.

10 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki! Szerintem én leves nélkül is meg tudnám enni, de úgy biztosan még finomabb! :)

    VálaszTörlés
  2. Így, ahogy van, jöhetne :-)

    Szuper a fotód!!!

    VálaszTörlés
  3. Családi tűzhely!
    Már küldöm is!!!:)

    VálaszTörlés
  4. Bianka!
    Nagyon szívesen küldök!!! Isteni finom!!!:)

    VálaszTörlés
  5. Jutka!
    Csakis ajánlani tudom, nagyon finom.:)

    VálaszTörlés
  6. nemeth-ek!
    Köszönöm!!! Valóban nagyon finom leves nélkül is. Pár darabot én is úgy ettem meg.:)

    VálaszTörlés
  7. Chef Viki!
    Köszönöm!! Már küldöm is, talán még belefér a vacsoraidőbe.:)

    VálaszTörlés