![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjrJ_SNMXe1BPCPmiCP8YjQFk79gh0Kf7VtJRJLzFf3wjhqkl00w6tKX38MroF8vAVnGKKSU5GC1oeReFMacLPpLscpv5p56wQmV9oZ1zSc0GUQV5gRUEppfExQulBa88LKF06_enl-Iv9W/s400/787..jpg)
Időről-időre szebbnél szebb Pavlova költemények jelennek meg a blogokban. Én ilyenkor epedezve nézem őket és megállapítom, hogy ez túl tömény édesség és nekem nem szabad ilyet ennem. Nagy sóhajok mellett aztán továbbállok. A napokban tekerek a szobabicajomon és nézem a tv-paprika műsorát, amikor is szembe találom magam a Pavlovával. Felsóhajtok és csak nézem és nézem. Már tudom, hogy elvesztem és a Pavlova megnyerte az ellenem folytatott csatát. Mivel már késő délután volt, így nem fogtam hozzá, de alig vártam a reggelt, első utam a konyhába vezetett és már hozzá is fogtam a sütéshez. Gyönyörű szépre sikerült pedig még soha nem próbálkoztam vele. Na, és ha már lúd, akkor legyen kövér!!!! A belsejét fehér csokoládéval kentem be, tejszínhabbal töltöttem meg, sült cseresznyével díszítettem, és eperöntetet csorgattam rá tálalás előtt. Mondhatom isteni finom lett. Nem volt túl édes, nagyon illett hozzá a cseresznye, és az eperöntet pedig különösen jót tett neki. Egy biztos, ez volt az első, de nem az utolsó Pavlova melyet megsütöttem.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgp3w50svVjUDuniIAKmH9c2k3ZSdIq8-CtAtbesqx12hBpJrGl3j75lfkp3kShdfuhOM48YbRVAxj0I9xekj_NedHFNZsJee2MT_VDFf51Nz4IP16kcjY4FZRF7hzTH3L7LkSft8Hbd376/s400/788..jpg)
Hozzávalók egy 22 cm átmérőjű tortához:
4 tojásfehérje
20 dkg porcukor
1 ek keményítő
1/2 tk ecet
1 cs vaníliás cukor
3 dl Hulala
5 dkg fehér csokoládé
sült cseresznye
eperöntet
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgC3lbY2hSjmg7JacxJ2O-XacF-MkX_KZlDnzabu6HSejvPOoqE3Vfy7ynL2O53VZrmL4U1YlhHAyCwKYJRAp7ITOtcLS87CgfazWiYNpzYnhbbz16807iXz_YR6i0B2QoS9pVkINLpvtYp/s400/789..jpg)
A tojásfehérjéket elkezdeni robotgéppel lágyabb habbá verni. Ekkor kanalanként hozzáadni a porcukrot, és a vaníliás cukrot, és tovább verni. Amikor már elég kemény a hab, akkor először folyamatos verés közben hozzáadni az ecetet, majd legvégül a keményítőt is. Aztán még tovább verni pár percig.
A sütőt előmelegíteni 130 fokra, majd behelyezni a tepsit és 75 percig szárítani a habot. Amikor már kezd szép rózsaszín szint kapni a hőfokot mérsékelni 100 fokra és így szárítani tovább.
A sütés befejezése után a csukott ajtajú sütőben hagyni még 30 percig, majd azután nyitott ajtónál kihűteni.
A csokoládét felolvasztani.A Hulalát kemény habbá verni.
A cseresznyét kimagozni, sütőpapírral bélelt tepsire tenni, megszórni barna cukorral és vajdarabkákat tenni a tetejére. Végül a sütőben közepes lángon megsütni.
A cseresznyét kimagozni, sütőpapírral bélelt tepsire tenni, megszórni barna cukorral és vajdarabkákat tenni a tetejére. Végül a sütőben közepes lángon megsütni.
Ah...kérekkérekkérek ^___^
VálaszTörlésFú de guszta.
Gyönyörű, kérhetek :)
VálaszTörlésAraniel!
VálaszTörlésKöszönöm!!! Küldöm!!!!:)
Bianka!
VálaszTörlésNeked is köszönöm és persze hogy kérhetsz!!! Nagyon finom lett, még a férjemnek is ízlett, pedig ő nem szereti a habcsókos sütiket.:)