2010. június 22., kedd

Diós-vaníliás öntet süteményekhez.


Ezt az öntetet készítettem el a leveles epres párnácskákhoz, mivel több diót kevertem be mint amennyire szükség volt a töltéshez. Szeretek a süteményekhez a hozzájuk ízben illő öntetet készíteni, mert amellett hogy finom még jó szaftos is lesz a sütemény. Nálunk ez a variáció nagyon bejött, bátran merem ajánlani kipróbálásra.

5 dl tej
1/2 cs vaníliás pudingpor
10 dk darált dió
1 cs vaníliás cukor
reszelt narancshéj
fahéj
cukor

Egy kevés tejjel simára keverni a pudingport. A maradék tejet ízlés szerint ízesíteni, belereszelni a narancshéjat, (lehet szárított is) a fahéjat, hozzáadni a darált diót és feltenni melegedni. Állandó keverés mellett hozzáönteni a simára kevert pudingot és párperc alatt felfőzni. (Egy kicsit hígabb állagot kapunk, nem lesz olyan mint a puding)
Kicsit szárazabb vagy gyümölcsös sütemények mellé kínálni.

4 megjegyzés:

  1. OK jöhetnek még ilyen tippek és ötletek :)

    VálaszTörlés
  2. Milyen jó tipp! Megjegyzem :)

    VálaszTörlés
  3. Bianka!
    Mindenképpen megosztom veletek is, ha még lesz ilyen ötletem. Megéri kipróbálni!!:)

    VálaszTörlés