2011. április 16., szombat

Hétvégi receptajánló!!! Medvehagymás-sajtos hústekercs.




Mivel hétvége van, és még tart a medvehagyma szezonja, így ma megint egy egyszerű receptet hoztam. Ígérem ez az utolsó medvehagymával készült receptem, igaz idén jól kilaktunk belőle. Jó is volt, finom is volt a vele készített ételek mindegyike, de ennyi elég is volt belőle. Remélem jövőre megint sikerül majd beszerezni és akkor újabb receptekkel rukkolok majd elő. Na de addig is ajánlanám ezt a hústekercset a hétvégi asztalra. Semmi különleges nincs benne, egyszerű befűszerezett hús, medvehagymával és sajttal a közepén, kívül pedig baconbe tekertem bele. Természetesen egy pici fehérborban pároltam meg, majd szép pirosra sütöttem. Köretként tejszínes gombát és rizst kínáltam hozzá. Másfél óra alatt elkészíthető, így megint nem kell órákat a konyhába tölteni a főzőcskézéssel. A végeredmény pedig magáért beszélt, legalábbis nálunk, mert rövid idő alatt elfogyott, és csakis az üres tányérok néztek vissza rám.






 Hozzávalók:

szeletelt hús (sertés, csirke v. pulykamell)
medvehagyma
bacon
sajt

őrölt fehérbors
szerecsendió
majoranna
bazsalikom
fehérbor
Floriol olaj


A hússzeleteket enyhén kiklopfolni, majd besózni és kicsit állni hagyni. Ezután ízlés szerint fűszerezni, majd minden hússzeletre 3-4 levél medvehagymát tenni. Ezután ráhelyezni egy-egy szelet sajtot, majd feltekerni.
Ezután a tekercseket baconbe csavarni.

Egy tepsibe pici Floriol olajat önteni, majd egymásmellé helyezni a hústekercseket. Egy pici fehérbort önteni alá, majd fóliával lefedni.

Előmelegített sütőbe helyezni, majd közepes lángon, 35-40 percig párolni. Ezután a fóliát levéve, szép pirosra sütni.


Tejszínes gomba:

gomba
tejszín

ételízesítő
őrölt fehérbors
olívaolaj


A gombát megtisztítani, majd ízlés szerint felszeletelni. Egy serpenyőbe olajat önteni, majd ha már kicsit felmelegedett, hozzáadni a felszeletelt gombát. Sózni, borsozni, és megszórni egy pici ételízesítővel. Addig párolni, még teljesen zsírjára sül. Ekkor felönteni ízlés szerint tejszínnel, majd kevergetve addig párolni még kicsit besűrűsödik.

Tálaláskor a hústekercsekhez a tejszínes gombát és rizst kínálni köretként.

12 megjegyzés:

  1. Guszta! Szívesen megkóstolnám, a gombás ételeket nagyon szeretem, bár ritkán szoktam csinálni, a husid is nagyon kívánatos!

    VálaszTörlés
  2. Gizusum,nagyon guszta lett fincsi lehet nagyon,kaptunk ma a piacon medvehagymát,végre megkóstoljuk mi is:-)a lángosodat már be is dagasztottam ,már ébredezik a tészta:-)Meg még a krémlevesedet is kipróbálom,köszönöm a recepteket:-)

    VálaszTörlés
  3. Nincsen semmi baj hgy ennyi medvehagymás recept van,ez is nagyon igéretes!

    VálaszTörlés
  4. A húsi is nagyon fini lehet.De a tejszínes, gombás szósz is kedvemre való.:-)

    VálaszTörlés
  5. Tavaly kipróbáltam a medvehagymát,de úgy döntöttem,nem szeretem:(

    VálaszTörlés
  6. Nagyon finom lehet és az első kép csodás

    VálaszTörlés
  7. Éva!
    Köszönöm!! Nagyon egyszerű elkészíteni a gombát és húsok mellé kitűnő. Mi nagyon szeretjük. A hús is finom volt a medvehagymával, de anélkül is szoktam sajttal-baconnal sütni, nyugodtan próbáld ki.:)

    VálaszTörlés
  8. Ditta!
    Nagyon örülök hogy sikerült végre beszerezned a medvehagymát és kíváncsian várom, hogy nektek is ízlett-e a lángos, na meg a leves. Szívesen megkóstolnám nálad.:)

    VálaszTörlés
  9. Vanocska!
    Köszi, már azt hittem kezd unott lenni. Érdemes ezt a húst is kipróbálnod, nekünk nagyon ízlett.:)

    VálaszTörlés
  10. Nelli!
    Bizony így együtt remek ebéd volt. Eddig nagyon ritkán csináltam gombát köretnek, de ez a tejszínes nagyon bejött nekünk.:)

    VálaszTörlés
  11. Andi-Kata!
    Van ez így, nekem is van olyan ismerősöm akinek nem ízlik. Én azért szeretem mert az íze a fokhagymára hasonlít és ettől nem lesz gondom az epémmel. Lángosba, na meg a húsgombóccal a levesbe isteni finom volt.:)

    VálaszTörlés
  12. Bianka!
    Nagyon köszönöm!!:)

    VálaszTörlés