2009. augusztus 21., péntek

Málnás csokoládé torta


Tegnap vendégeim voltak és bográcsban főztünk kint, természetesen a fiúk kedvencét csülök pörköltet. Igaz most egy jó nagy darab comb is került bele. Nagyon finom lett, de délután már a jólakotságon túl voltunk és édességet kívánt mindenki. A kertben éppen volt elegendő érett málna, így gyorsan megsütöttem ezt a tortát. Mondhatom pár perc alatt még a morzsája is elfogyott.

30-40 dk málna
13 dk liszt
10 dk porcukor
2 ek kakaó
0,5 cs sütőpor
1/4 tk szódabikarbóna
15 dk margarin
2 cs vaníliás cukor
2 db tojás
1 dl tejföl

A margarint kicsit a mikróban megolvasztani, majd a cukorral elkezdeni keverni. Párperc után hozzáadni az egész tojásokat, majd a kakaót, a sütőporral elkevert lisztet, és végül a tejfölt.
Egy torta formát kibélelni sütő papírral, majd a megmosott és lecsepegtetett málnát szépen elteríteni rajta. A kikevert masszát óvatosan a tetejére simítani.
Előmelegített sütőben,közepes lángon 25-30 perc alatt készre sütni. A formában hagyni hűlni, és ha már csak éppen langyos, egy gyors mozdulattal tálcára borítani, és a papírt óvatosan lehúzni róla. Tálalás előtt porcukorral megszórni, és tejszín habot kínálni hozzá.

6 megjegyzés:

  1. Van még málnád? De jó Neked! Nekünk már régen leérett. Hű, de finom lehet sütisen, meg csokisan ... Itt is elfogyott volna :-))

    VálaszTörlés
  2. Szia Yasmine!
    Szerencsére folyton érő málnám van, így egész nyáron tudom szedni. Valóban nagyon finom a kakaós tésztával.

    VálaszTörlés
  3. Látom, hogy elkéstem, de akkor is szeretettel küldöm én is neked a macikat:)

    VálaszTörlés
  4. Folyton érő málna? Ez valami tündérmese :-))

    Mennyei lehetett...

    VálaszTörlés
  5. Kata!
    Köszönöm neked is a macikat, hát holnap is rámférne egy kis segítség hogy jó napom legyen!!!

    VálaszTörlés
  6. Viki!
    Ez nem mese, én sem tudom hogy milyen fajta, mert a szomszédból jött át, de egész nyáron terem. Most is rengeteg van rajta, naponta lehet szedni.

    VálaszTörlés