2009. augusztus 1., szombat

Sárgabarackos muffin




Tegnap már muszáj volt nekilátnom a sütésnek, így egy gyors muffint hoztam össze. Ezt az alapreceptet idáig reszelt almával készítettem, de most mivel még van sárgabarack, gondoltam kipróbálom azzal is. Nem bántam meg, mert nagyon finomra sikerült. Ezen felbuzdulva legközelebb a szilvás változatot fogom megsütni. Mivel szilikonos muffin formában sütöttem, így egy egész kimagozott barackot tettem a közepébe. Kisebb forma esetén, elég bele a fél szem barack.


 Hozzávalók 12 db muffinhoz:

12 szem sárgabarack
20 dkg liszt
10 dkg cukor
1/2 cs sütőpor
1 mk. szódabikarbóna
5 dkg darált mogyoró
2 db tojás
2 ek. méz
10 dkg margarin
1 dl tej
citrom héj
fahéj



Külön tálba összekeverni a száraz és a nedves hozzávalókat. (a margarint és a mézet én felolvasztottam összekeverés előtt.) Ezután a összeönteni, majd alaposan összekeverni.

A muffin formát kibélelni papírral, majd beletenni egy-egy kanállal a tésztából. Ezután a tészta közepébe belenyomni egy szem kimagozott sárgabarackot, majd a tetejére kanalazni a maradék tésztát.
Ezután a nyers tészta tetejét megszórni cukros-margarinos-lisztes morzsával.


Morzsa hozzávalói:

1 ek kristálycukor
3 dkg margarin
pici liszt


Gyors mozdulatokkal összemorzsolni a margarint a liszttel és a cukorral, majd a tészta tetejére szórni. Sütés után finom ropogós réteget képez a muffin tetején.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt süssük készre.

Tálalás előtt hűtsük ki langyosra a muffinokat.

2 megjegyzés:

  1. Ezek a gyümölcsös muffinok igen finomak!!!

    VálaszTörlés
  2. Bizony, és én sajnos nem tudok neki ellent mondani!!

    VálaszTörlés