Egyszerű kb. harminc perc alatt elkészíthető tészta, melyet rohanós napokon tálalhatunk ebédre vagy éppen vacsorára. A tésztát megvásárolhatjuk készen is, de én azért a házi készítésű tészta mellett maradnék, mert annál nincs finomabb. A pisztáciát érdemes először egy serpenyőben pár pillanat alatt megpörkölni, mert ettől különösen finom ízt kap. A szalonnából is jó húsos császárszalonnát válasszunk, és már hozzá is láthatunk a főzéshez. Az elkészült tészta pedig nálunk nagy sikert aratott, így amilyen gyorsan elkészült, olyan gyorsan el is fogyott.
Hozzávalók:
20 dkg pisztácia
20 dkg császárszalonna
1 db vöröshagyma
1,5-2 dl főzőtejszín
őrölt színes bors
10 dkg füstölt sajt (+ a tetejére)
1 ek olívaolaj
A húsos, császárszalonnát ízlés szerint kockázzuk fel. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A sajtot reszeljük le.
A pisztáciát tegyük teflon serpenyőbe és egy pár pillanat alatt pörköljük meg. Ezután egy pár szemet tegyünk félre, a többit pedig daráljuk le.
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a felkockázott császárszalonnát, és kezdjük el sütni. Amikor már kezd pirulni, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és együtt pirítsuk szép pirosra.
Ezután szórjuk meg az őrölt pisztáciával és a reszelt sajttal, öntsük fel a tejszínnel, ízlés szerint őröljünk rá színes borsot, majd kevergetve főzzük pár percig, hogy kissé besűrűsödjön.
A metélt tésztát (v. pappardelle) főzzük ki enyhén sós vízben, majd szedjük ki a főzővízből, kicsit csepegtessük le, majd adjuk hozzá a pisztáciás-szalonnás raguhoz, és forgassuk alaposan össze.
Az elkészült tésztát halmozzuk tányérra, szórjuk meg a félretett pisztáciával, és sajtforgáccsal, majd úgy kínáljuk.
Nagyon érdekes párosítás, ilyenkor tavasszal biztos jól esik egy könnyű ebédre.
VálaszTörlés:) érdekes, de nagyon finom! Egy kedves ismerősöm ihlette a receptet, de nem bántam meg hogy elkészítettem.
TörlésKedves Gizi! Ehhez mennyi tésztát főztél?
VálaszTörlésKedves Erika! Én 20 dkg tésztát főztem ki, de lehet elbírt volna még egy keveset.
Törlés