Amennyiben van otthon egy csomag spárga, és egy-két csirkemellfilé egyszerűen, és rövid idő alatt az asztalra varázsolhatjuk a vasárnapi ebédet. A baconös-sajtos csirkemell is nagyon finom, de ha spárga is kerül rá mielőtt becsomagolnánk, állítom hogy csak jót tesz majd neki. Köretnek én pl. rizst készítettem, de illik hozzá a krumplipüré is. Az egész ebédkészítés pedig nem tart tovább háromnegyed óránál, és már tálalhatunk is.
Hozzávalók:
2 db csirkemellfilé
1 cs zöld spárga
20 dkg szeletelt bacon
15 dkg reszelt sajt (gouda, trappista...)
só
őrölt színes bors
szerecsendió (el is hagyható)
2-3 ek olívaolaj
A csirkemellfiléket vágjuk félbe, hogy vékonyabb szeletet kapjunk. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg szerecsendióval, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek kellően átjárják.
A spárgát hajlítsuk meg, törjük le a fás részét, majd mossuk meg és alaposan csepegtessük le. Ezután tegyük egy tálcára, majd szórjuk meg sóval, őrölt színes borssal, és forgassuk össze.
3-4 szelet bacont fektessünk le úgy, hogy fedjék egymást, majd helyezzünk rá pár darab spárgát. Ezután tegyük rá az előzőleg befűszerezett csirkemellet, majd hajtsuk rá a túllógó bacont, és egy gyors mozdulattal fordítsuk át.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg az olívaolaj felével. Ezután helyezzük rá a becsomagolt csirkemelleket, majd locsoljuk meg a maradék olívaolajjal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 percig. Ekkor vegyük ki a sütőből, majd szórjuk meg a reszelt sajttal, és süssük még pár percig, hogy a sajt ráolvadjon.
Ameddig a hús sül készítsünk hozzá ízlés szerinti köretet. Én rizst készítettem, de jól illik hozzá pl. a krumplipüré is.
Tálaláskor helyezzük tányérra a készre sült csirkemellet, kanalazzuk mellé a köretet, majd úgy kínáljuk.
Kedves Gizi!
VálaszTörlésTavalyi spárga szezonban is elkészült kétszer, most is éppen a sütőben van a mai adag...Nagyon szeretjük, köszönjük az ötletet!
Kedves Szilvi, nagyon örülök hogy többször is elkészítetted már. A napokban csináltam hasonlóképpen, és nemsokára a blogba is felkerül a recept.
Törlés