2016. május 21., szombat

Baconös-sajtos csirkemell spárgával.





Amennyiben van otthon egy csomag spárga, és egy-két csirkemellfilé egyszerűen, és rövid idő alatt az asztalra varázsolhatjuk a vasárnapi ebédet. A baconös-sajtos csirkemell is nagyon finom, de ha spárga is kerül rá mielőtt becsomagolnánk, állítom hogy csak jót tesz majd neki. Köretnek én pl. rizst készítettem, de illik hozzá a krumplipüré is. Az egész ebédkészítés pedig nem tart tovább háromnegyed óránál, és már tálalhatunk is.






Hozzávalók:

2 db csirkemellfilé
1 cs zöld spárga
20 dkg szeletelt bacon
15 dkg reszelt sajt (gouda, trappista...)
őrölt színes bors
szerecsendió (el is hagyható)
2-3 ek olívaolaj






A csirkemellfiléket vágjuk félbe, hogy vékonyabb szeletet kapjunk. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg szerecsendióval, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek kellően átjárják.

A spárgát hajlítsuk meg, törjük le a fás részét, majd mossuk meg és alaposan csepegtessük le. Ezután tegyük egy tálcára, majd szórjuk meg sóval, őrölt színes borssal, és forgassuk össze.

3-4 szelet bacont fektessünk le úgy, hogy fedjék egymást, majd helyezzünk rá pár darab spárgát. Ezután tegyük rá az előzőleg befűszerezett csirkemellet, majd hajtsuk rá a túllógó bacont, és egy gyors mozdulattal fordítsuk át.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg az olívaolaj felével. Ezután helyezzük rá a becsomagolt csirkemelleket, majd locsoljuk meg a maradék olívaolajjal.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 percig. Ekkor vegyük ki a sütőből, majd szórjuk meg a reszelt sajttal, és süssük még pár percig, hogy a sajt ráolvadjon.





Ameddig a hús sül készítsünk hozzá ízlés szerinti köretet. Én rizst készítettem, de jól illik hozzá pl. a krumplipüré is.

Tálaláskor helyezzük tányérra a készre sült csirkemellet, kanalazzuk mellé a köretet, majd úgy kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése