2016. május 11., szerda

Spárgás-sárgarépás csirkemellragu.




A reggeli bevásárlás során a kosaramba került egy csomag zöld spárga, így egy egyszerű receptet kerestem, melyet meg is találtam a Vidék íze receptmagazin májusi számában. (Nagyon szeretem lapozgatni a magazint, mert sok-sok remek, és egyszerűen elkészíthető recept található benne.) A spárgának, a zsenge sárgarépának, és a csirkemellnek köszönhetően pedig az ebédkészítés nem tartott fél óránál tovább és már tálalhattam is. Köretnek én rizst készítettem, de ízlés szerint akár egy szelet friss kenyérrel is fogyaszthatjuk, tunkolhatjuk a finom szaftot.






Hozzávalók:

50 dkg csirkemellfilé
1 cs zöld spárga
3-4 db új sárgarépa
2 db lila hagyma
1 kisebb marék friss bazsalikom
1 kisebb csokor petrezselyemzöld
1 tk ételízesítő
őrölt színes bors
1 ek olívaolaj
3 dkg vaj
0,5 dl fehérbor






A csirkemellet vágjuk fel ízlés szerinti kockákra. A spárga szárát hajlítsuk meg, hogy a fás része letörjön, majd vágjuk fel kb. két centis darabokra, és a bimbókat tegyük félre. A sárgarépát pucoljuk meg, majd vékonyan karikázzuk fel.  A lila hagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel nagyobb kockákra. A bazsalikomot és a petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra.

Egy wokba (v.serpenyőbe) hevítsük fel az olajat és a vajat, majd adjuk hozzá a nagyobb darabokra vágott hagymát, és pároljuk pár percig. 

Ezután adjuk hozzá a felkockázott csirkemellet, majd addig süssük még a hús kifehéredik. Ekkor adjuk hozzá a felkarikázott sárgarépát, és a spárga feldarabolt szárrészét, majd sózzuk, borsozzuk,szórjuk meg az ételízesítővel, forgassuk alaposan össze, végül pedig öntsük fel a borral. 

Ezután félig lefedve, pároljuk pár percig, majd adjuk hozzá a spárgabimbókat, szórjuk meg az apróra vágott bazsalikommal, és a petrezselyemzölddel, majd pároljuk roppanósra a a zöldségeket. (ekkor már ne fedjük le a serpenyőt, hogy a szaftja kissé besűrűsödjön)

Közben készítsünk mellé ízlés szerint köretet. Én rizst főztem, de ízlés szerint tálalhatjuk kifőtt tésztával, vagy egy szelet friss kenyérrel.

Tálaláskor tegyük a tányérra a rizst, (v. kifőtt tésztát) majd kanalazzuk rá a ragut, és úgy kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése