2014. december 27., szombat

Mascarponés lazackrém.




Szinte észrevétlen gyorsasággal repült el a karácsony, és már csak pár nap választ el bennünket a szilvesztertől. Mint minden évben, idén is sok finomság került az ünnepi asztalra, melyek majd szép sorjában felkerülnek a blogba is, hiszen jövőre is lesz karácsony, és jól jönnek majd a bevált receptek keresgélés közben. Ezt a mascarponés lazackrémet, már pl. többször is elkészítettem, és idén sem vallottam vele szégyent.  Roppant egyszerű, ám nagyon, de nagyon finom volt a ropogós kiflikarikákon feltálalva. Nem csak karácsonykor, de pl. szilveszterkor is kínálhatjuk egy jófajta pezsgő társaságában.






 Hozzávalók:

10 dkg füstölt lazac
20 dkg mascarpone
1 db újhagyma
citromlé
őrölt fehér bors



A füstölt lazacot, és az újhagymát vágjuk fel apróra.

A mascarponét ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, csepegtessük meg citromlével, adjuk hozzá az apróra vágott újhagymát, majd keverjük alaposan össze. (a sózással vigyázzunk, mert a lazac is sós)

Ezután fóliával lefedve, tegyük be 1-2 órára a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.

Közben karikázzuk fel a kiflit, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. 

Helyezzük be a sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra, ropogósra.







Tálalás előtt vegyük ki a lazackrémet a hűtőből, majd kanalazzuk rá a kiflikarikákra, és úgy kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése