2013. szeptember 30., hétfő

Orosz hússaláta.



 A hétvégén sütött kacsa nagyon finom volt, (recept itt megtalálható) viszont a kacsamellét ennyire megsütve nem nagyon szeretjük. Így aztán a többi részét jóízűen elfogyasztottuk, még  a mellét gondoltam belekeverem egy salátába. Végül orosz hússalátára esett a választásom. Igaz általában szilveszterre készítek hússalátát, de mivel az már elég régen volt, így most nagyon kapós volt, és gyorsan el is fogyott. Természetesen bármilyen maradék sült húst felhasználhatunk a saláta készítéséhez, mert a végeredmény éppen ilyen finom lesz. Néha pedig főtt étel helyett egy finom, laktató salátát is feltálalhatunk ebédre.






Hozzávalók:


30 dkg sült hús (pl. sült kacsamell)
2-3 krumpli (nagyobb)
1-2 db alma
3-4 db csemegeuborka (v. ízlés szerint)
1/2 citrom leve
tartármártás (ízlés szerint)
1 ek petrezselyemzöld
2-3 db főtt tojás


A krumplit vágjuk fel kisebb kockákra, majd enyhén sós vízben főzzük puhára. Ezután szűrjük le, majd hűtsük ki teljesen.

A maradék sült húst (nálam most sült kacsamell), az almát, és az uborkát vágjuk fel vékony csíkokra. Az almát csepegtessük meg a citromlével nehogy megbarnuljon.

Ezután az összes hozzávalót tegyük bele egy tálba, adjuk hozzá az apróra felvágott petrezselyemzöldet, majd óvatosan forgassuk össze.

Végül öntsük rá a tartármártást, majd szintén óvatosan keverjük össze. (vigyázzunk nehogy a krumpli összetörjön)

Ezután fedjük le a tálat, majd tegyük be pár órára (vagy akár egész éjszakára) a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.

Tálalás előtt helyezzük a saláta tetejére a felszeletelt főtt tojást, és úgy kínáljuk.

6 megjegyzés:

  1. De jó, hogy ezt most megosztottad, éppen maradt egy kis husika a mai kakasból :)

    VálaszTörlés
  2. Gizike, elnézést hogy csak most látogatok be hozzád, és vissza lapozva megláttam a gyönyörü sült kacsát is. Majdnem el sirtam magam mert vissza hozott szép emlékeket, fiatal lány korombol. Nálunk apám szokta sütni minden Vasárnap ebédre. Ő értett hozzá legjobban...anyám nagyon ügyes volt sütésben, és ezt örökölte tőle Lora lányom.

    Az Orosz...vagyis Russian salát itt amerikában egyáltan nincs felismerve. Az olaszok már a hetvenes év óta készitik, nálunk csak krumpli salátának hivják, persze itt is majonézzel. Az oroszok nem sajátitották el maguknak ezt a nevet, ők Olivier salátának hivják. Nagyon finom a körtet levesed is...tetszik az uj fotó hátterek, szépen sikerült bennt is a fotók.
    Ügyesen készitetted az Orosz Salátát, egyszerü, guszta, és finom. Találtam éppen egy Brit oldalt ahol készitik, lépésröl, lépésre...érdemes megnézni. Puszillak

    http://www.enjoyyourcooking.com/salads/russian-salad-olivier.html

    Mielőtt még el nem felejteném, nézz be a Lora blogjára, ő meg Kakaós Csigát sütött a hét végén, egz Izráeli blog társának vendég posztra! Nagyon jól sikerült, és most meg kellett igérnem neki hogy egy héten egyszer klasszikus magyar receptet ajánlok neki!

    VálaszTörlés
  3. Nálam is ez készült hétvégére!!! Szép, tavaszt idéző a terítőd :)

    VálaszTörlés
  4. A múltkor itt rakosgattam maradék sült húst, ha tudtam volna, tuti megcsinálom ilyen salátának. Nagyon guszta lett!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szeretjük, nemcsak praktikus, de finom is :)

    VálaszTörlés