2011. december 27., kedd

Karácsonyi válogatás, avagy ezeket az ételeket ettük az ünnepek alatt.

Vége van a karácsonyi ünnepeknek és ezzel együtt a nagy lakomáknak is. Igaz tavaly megfogadtam, hogy jövőre, (mármint idén) kevesebbet fogok sütni-főzni, de valahogy nem sikerült betartanom. Készítettem  új ételeket, na és persze a karácsonyi kedvenceink sem maradhattak ki az ünnepi menüből. Minden nagyon finom volt. Még hátra van a szilveszter, melyre még szintén sok finomsággal készülök, aztán az újévben megpróbálom letornázni az ünnepek alatt felszedett kilóimat. Na, de addig még hátravan néhány nap, így csakis a főzésre koncentrálok.:)) Összeállítottam egy kis összefoglalót az ünnepi menüből, igaz fényképezni csakis az újdonságokat fényképeztem le, és azokat a recepteket hamarosan közzé is teszem.


Előételnek készítettem: kapros-zöldborsós panna cottát füstölt lazaccal, mascarponés-fűszeres krémmel töltött füstölt lazactekercset, és kaviáros falatkákat.





Levesek: korhely harcsa-halászlé, az elmaradhatatlan borleves-habgaluskával, és volt még finom húsleves tele zöldségekkel, főt hússal, és a húshoz majonézes torma.




Főételek: pisztráng baconös-gombás töltelékkel, sütőpapírban sült céklás-kapros lazac, és lazac zöldségekkel, sült pulykacomb, gombával-áfonyával töltött pulykamell baconbe tekerve, kolozsvári töltött káposzta, köretnek készült fügés párolt káposzta, krumplipüré, és gombás rizs.






31 megjegyzés:

  1. Jókat ettetek, szépek, mutatósak... gratulálok!

    VálaszTörlés
  2. Nem semmi felhozatal, szuperül néznek ki!

    VálaszTörlés
  3. Fantasztikus ételek, gusztán tálalva. Volt bőven hal is, többek között lazac, ami nálam nagy kedvenc.

    VálaszTörlés
  4. Hűha, isteni ételek voltak Nálatok az ünnep folyamán! De azon gondolkodtam, hogy egy hadsereget láttatok vendégül?? Rengeteg étel és sütemény volt! :-) Viszont mindegyik nagyon guszta a képeken, és biztos fincsi is volt!

    VálaszTörlés
  5. Gizus nem semmi menüsor.Na de hány emberre főztél??Szép gusztusos tálalás, hát én igy sorban mindenből ettem volna.

    VálaszTörlés
  6. Nagyszerű menüt állítottál össze:) Nekem is jöhetett volna ez így szép sorjában. Mostmár nem igazán, mert annyira telítődtünk, kis pihenésre van szüksége a gyomrunknak:)

    VálaszTörlés
  7. Kedves Gizike-Igazán mondom hozzád mindig nagy örömmel jövök mivelhogy nálad legtöbbször találom a tradicionális igazi Magyar finom ételeket, mint pl. a Kolozsvári töltött káposztát, a finom süteményeket...nekem is meg van az eredeti zserbő recept

    Van egy-két régi szakácskönyvem amit örököltem és abban is vannak finom régi receptek, de én nehezen tudom k figurálni, se képek, csak egy rövid összeálitás. Nálad sok minden megtalálható ami nagy örömet hoz nekem!

    Minden dicséret megillet téged, szerettem volna fel tenni tőled fotókat, de engedély nélkül nem tenném, de igy is felhoztam az itteni népnek a figyelmet, hogy láthassák milyen sok finomságok vannak egy igazi Magyar konyhában

    Örvendek hogy olyan sok finomságok voltak nálatok Karácsony ünnepére...szerettem volna ott lenni csak arra a csodás ünnepélyes napra:DDD Puszillak!

    VálaszTörlés
  8. Végig néztem a menüt és jól is laktam! :) Finomakat készítettél!

    VálaszTörlés
  9. Gizusom,nem semmi ételeket készítettél,igazi különlegességeket finomabbnál finomabb ünnepi ételeket,gyönyörű tálalás,csak gratulálni tudok,várom a szilveszteri csemegéket:-)Puszi

    VálaszTörlés
  10. Fenséges! Remélem, most már pihensz is egy kicsit!

    VálaszTörlés
  11. Ez igen, micsoda összeállítás. Most is megéheztem:) Remek ételek és sütemények voltak nálatok. Ha nagy leszek majd lelesem az összeállításaidat:)) Boldog lehet a családod és nagyon hálás!Jó szilveszteri készülődést! De mikor van neked pihenés???

    VálaszTörlés
  12. Megemelem a kalapom előtted, micsoda királyi ételeket készítettél Karácsonyra. Szívesen leültem volna a Te asztalod mellé is! Káprázatos ízek!!

    VálaszTörlés
  13. Hát, nem semmi vagy! Le a kalappal! Minden elismerésem a tiéd! Nagyon boldog
    Új esztendőt kívánok Neked és kedves Családodnak!

    VálaszTörlés
  14. Seafalkon!
    Nagyon köszönöm!!!

    VálaszTörlés
  15. Praliné Zsuzsi!
    Nagyon köszönöm!!

    VálaszTörlés
  16. Hobbychef!
    Nagyon köszönöm!! A lazac nálunk is nagy kedvenc.

    VálaszTörlés
  17. Gabriella!
    Nagyon köszönöm!! Szerencsére nem egy hadsereg volt nálunk,de azért voltunk jó néhányan.:))

    VálaszTörlés
  18. nyanyus!
    Nagyon köszönöm!! Minden nagyon finomra sikerült, sajnálom hogy nem tudlak egy kis kóstolóval megkínálni.

    VálaszTörlés
  19. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  20. trollanyu!
    Nagyon köszönöm!! Bizony mi is elteltünk, és alig várom hogy vége legyen az ünnepeknek. Az új évet diétázással fogom kezdeni.

    VálaszTörlés
  21. Kedves Elizabeth!
    Nagyon köszönöm Neked ezeket a kedves szavakat. Örülök hogy szívesen nézelődsz nálam és szereted a receptjeimet. Megpróbálok minél több régi receptet újra elkészíteni, de azért szeretem a kihívásokat is.

    Jártam nálad a blogba, és nagyon köszönöm hogy megemlítettél, belinkeltél. Bármikor nyugodtan elviheted azt a képet amelyik neked megtetszik. Én köszönöm, hogy az ismerőseidnek is megmutatod a süteményeket melyeket sütök.

    Nagyon szívesen vendégül láttalak volna az ünnepek alatt, és sajnálom hogy ilyen messze vagyunk egymástól.Puszillak

    VálaszTörlés
  22. Maryenne!
    Nagyon köszönöm!!

    VálaszTörlés
  23. Ditta!
    Nagyon köszönöm!!! Szilveszterre azért csak töredékét készítem, és az is főleg saláta lesz.:)

    VálaszTörlés
  24. Petra!
    Nagyon köszönöm!! Nekem a sütés-főzés jelenti a pihenést, nem tudom megállni még ha van is mit enni, hogy ne álljak neki sütni, vagy valamit főzni.:)

    VálaszTörlés
  25. Emi!
    Nagyon köszönöm!! Szerinted Te már felnőttél, és bátran nekiállhatsz bármelyik receptnek, mert biztos lehetsz a sikeredben. Mikor pihenek?? ez jó kérdés, ha főzésről van szó, akkor szinte soha.

    VálaszTörlés
  26. IllésKrisz!
    Nagyon köszönöm!! Szívesen vendégül láttalak volna!! Jártam Nálad, és én is szívesen ültem volna a Te csodálatosan megterített asztalodnál, és arról már nem is beszélek milyen finomakat készítettél.

    VálaszTörlés
  27. Veruss!
    Nagyon köszönöm!! Láttam Te sem panaszkodhatsz, mert isteni finomakat főztél az ünnepre. szívesen végigkóstoltam volna.:)

    VálaszTörlés