2011. március 10., csütörtök

Paradicsomos füstölt hekk spagettivel.




A napokban bevásárlás közben egy ételkóstolóba futottam bele. Mégpedig halas finomságokat lehetett végigkóstolgatni. Na, én bizony nem kérettem magam, és szépen végigettem az egész kínálatot. Persze azért nem jöttem el vásárlás nélkül, és így egy-két finomság hazakísért. Nagyon ízlett például a füstölt hekk, így vettem is belőle. Akkor még nemvolt konkrét tervem, hogy mit is fogok belőle készíteni, de mára szépen összeállt ez a recept. A paradicsomos-boros szószban, kicsit megpárolt füstölt hal, nagyon jó párosításnak bizonyult. Sajnos nekem csak szárított bazsalikom volt itthon, így azzal fűszereztem, de frissel biztosan még finomabb lett volna. Spagetti tésztát főztem ki hozzá, és tálaláskor mozzarellát csipkedtem a tetejére. Egy fél óra alatt elkészült és már tálalhattam is az ebédet. Ajánlom minden halkedvelőnek, főleg ha csak kevés idő áll a főzéshez a rendelkezésére.




1 db füstölt hekk
1 doboz egész paradicsom
1 dl fehérbor
3 gerezd fokhagyma

őrölt bors
bazsalikom
olívaolaj

spagetti tészta
mozzarella


A paradicsomot egy kicsit lecsepegtetni, majd nagyobb darabokra felvágni.
A halat kifilézni és szintén feldarabolni. A fokhagymát apróra felvágni.

Egy serpenyőbe olajat hevíteni, majd beletenni a fokhagymát és párpillanatig kevergetve megfuttatni.(én levettem a gázról és úgy kevertem bele a fokhagymát, nehogy megégjen) Ezután hozzáadni a feldarabolt paradicsomot és óvatosan összekeverni. Ízlés szerint fűszerezni, majd aláönteni a bort és párpercig főzni, hogy besűrűsödjön. Ekkor beletenni a feldarabolt halat, majd óvatosan összeforgatni. 2-3 percig még főzni, majd a gázt elzárva, a serpenyőt lefedve még kicsit állni hagyni, hogy az ízek jól összeérjenek.




Közben enyhén sós vízbe kifőzni a spagetti tésztát, majd leszűrni, lecsepegtetni, és rögtön tálalni.

Tálalás előtt tányérra tenni a lecsepegtetett tésztát, rákanalazni a paradicsomos-halas ragut, majd mozzarellát csipkedni a tetejére.

12 megjegyzés:

  1. Gizus, ilyet még nem ettem,nagyon jól néz ki,de nagyon szívesen megkóstolom, a hekket szeretem, a tésztát szeretem,úgyhogy tuti fincsi nyami:-)

    VálaszTörlés
  2. Füstölt hekk! Ez mán döfi! Meg fehérbor :-) Hmmm...

    VálaszTörlés
  3. Nekem is nagyon tetszik és annyira gusztán tálaltad!
    Hol lehet venni füstölt hekket?

    VálaszTörlés
  4. Ditta!
    Köszi, még én sem ettem ilyet, főzés előtt találtam ki mi is kerüljön bele. Apának is ízlett, és ez garancia rá, hogy valóban finom.:))

    VálaszTörlés
  5. Chef Viki!
    A füstölt hekk, nagyon finom!!! Jaaaa, és tudod a halnak kell a bor hogy úszkálni tudjon.:)))(igaz egy kortyot sem ittam belőle)

    VálaszTörlés
  6. Családi tűzhely!
    Bátran merem ajánlani, egyszerű és nagyon finom.:)

    VálaszTörlés
  7. Nelli!
    Köszi és neked is ajánlom, biztosan nem fogsz csalódni benne.
    Füstölt hekket a CORA-ba vettem. A halasnál keresed a hűtőpultba.Nagyon finom íze van a füstöléstől.

    VálaszTörlés